Meny Stäng

Stränder runt Porto-Vecchio – tre guldkorn

Porto-Vecchio på Korsika! Vi bestämde oss för att ta en promenad längs stränderna runt Porto-Vecchio på Korsika. Helt rätt beslut! “Vår” strand vid ställplatsen i Palombaggia må se liten ut, men direkt efter den kommer strand efter strand, efter strand … De aldrig tar slut! Följ med till stränder runt Porto Vecchio

Stranden Palombaggia

Den mest populära stranden, där man hittar mest folk, heter Palombaggia. Här har vi solat och badat tidigare dagar, och det är här vi börjar vår promenad. Vi viker helt enkelt av åt höger och promenerar längs strandkanten, ibland i sand och ibland över klippor.

På vissa stränder, som Palombaggia, trängs restauranger med solstolar och turister. På andra finns bara sand och natur, och man är nästan ensam. Men överallt: denna vita sand och detta turkosa vatten. Efter lunch kom dessutom solen fram igen! Var du hittar dessa stränder? Strax söder om Porto-Vecchio på Korsika.

På vissa stränder finns gott om folk och strandrestauranger

På vissa stränder finns gott om folk och strandrestauranger

Tamaricciu och Folacia

Om man fortsätter att promenera längs strandkanten kommer två stränder som heter Tamaricciu och Folacia. Här är det närapå folktomt. I varje fall nu, i juni. Vi ser bara enstaka personer som badar, och några av dem passar på att bada nakna. Man är ju ändå nästan ensam här. Vi passar också på att bada, och framför allt kan vi inte slita blicken (eller kameran) från havet. Vilket hav! Vilka färger! Kanske är det så att paradiset finns här på Korsika?

Porto-vecchio

Mellan stränderna ligger områden med klippor och stenar

Inte nån farlig trängsel här heller...

Inte nån farlig trängsel här heller…

Stränder runt Porto-Vecchio

Vi förstår inte att fler inte åker till Korsika. Det här är vinterns Thailand och många åker till Spaniens kuster och brottas med alla turister och milsvidda stränder. Korsika är verkligen en pärla i Europa och så vilt och vackert. Tack för att jag har fått uppleva det bästa av världar.

Och det är absolut inget fel på vattnet!

Och det är absolut inget fel på vattnet!

Porto-vecchio stränder

Strand efter strand …