Meny Stäng

Porto-Vecchio på Korsika – Plage de Palombaggia

Annons

Porto-Vecchio på Korsika! Vi bestämde oss för att ta en promenad längs stränderna runt Porto-Vecchio på Korsika. Helt rätt beslut! ”Vår” strand vid ställplatsen i Plage de Palombaggia må se liten ut, men direkt efter den kommer strand efter strand, efter strand … De aldrig tar slut! Följ med till stränder runt Porto Vecchio

Porto-Vecchio på Korsika

Porto-Vecchio (saltstaden) är den tredje största staden på Korsika och en turiststad. Romarna har en hel del lämningar härifrån och massor av olivlundar. Här finns gamla stan, 1500-tals citadell, Bastion de France, Place de la République, Porte Genoise, små pittoreska gränder, restauranger, barer och den stora hamnen och marinan. Här äter man mycket apelsiner och kastanjer och huvudfödan är vildsvin och gris, och den mest kända är Figatelli som är rökt gris.

Naturskyddsområden

Innan vi kommer till alla vackra stränder, behöver vi nämna två naturskyddsområden. Ett är runt bergen vid L’Ospedale där man kan vandra och upptäcka bergsbyar som Zonza och Levie. Det andra är Îles Cerbicale (skärgården) som är de sex öarna utanför kusten söder om Porto-Vecchio.

Plage de Palombaggia, Korsika

Stränder runt Porto-Vecchio

Det finns massor av idylliska och vissa mer kända stränder. Vi har inte hunnit med alla när vi åkte runt Korsika i en månad, och det är fler som vi vill uppleva nästa gång vi kommer hit. Vi har kollat upp stränderna och här kommer lite information om vad som finns runt Porto-Vecchio.

Plage Pinarello är en fin strand som ligger 30 minuter norr om Porto-Vecchio.

Cala Rossa ligger närmare med fin strand och resorts norr om stan och det tar 20 minuter.

Porto-Vecchio

Stranden Plage de Palombaggia

Palombaggia igger 20 min söder om Porto-Vecchio. Plage de Palombaggia är den mest populära stranden, där man hittar mest folk. Här har vi solat och badat tidigare några dagar, och det är här vi börjar vår promenad till flera stränder som ligger på rad. Bara Plage de Palombaggia är tre kilometer lång, och det blir en rejäl promenad med några vätskepauser på vägen. Vi viker helt enkelt av åt höger och promenerar längs strandkanten, ibland i sand och ibland över klippor.

På vissa stränder, som Plage de Palombaggia, trängs restauranger med solstolar och turister. På andra finns bara sand och natur, och man är nästan ensam. Men överallt: denna vita sand och detta turkosa vatten. Efter lunch kom dessutom solen fram igen! Var du hittar dessa stränder? Strax söder om Porto-Vecchio på Korsika.

Porto-Vecchio på Korsika
På vissa stränder finns gott om folk och strandrestauranger

Tamaricciu och Folacia

Om man fortsätter att promenera längs strandkanten kommer två stränder som heter Tamaricciu och Folacia. Här är det närapå folktomt. I varje fall nu, i juni. Vi ser bara enstaka personer som badar, och några av dem passar på att bada nakna. Man är ju ändå nästan ensam här. Vi passar också på att bada, och framför allt kan vi inte slita blicken (eller kameran) från havet. Vilket hav! Vilka färger! Kanske är det så att paradiset finns här på Korsika?

Porto-vecchio
Mellan stränderna ligger områden med klippor och stenar
Palombaggia
Inte nån farlig trängsel här heller…

Plage de Santa Giulia med idyllisk strand ligger längst söder om Porto-Vecchio och Palombaggia. Den ligger bara 13 minuter från Porto-Vecchio tack vare stora vägen hela vägen fram.

Att uppleva stränder på Korsika

Vi förstår inte att fler inte åker till Korsika. Det här är vinterns Thailand och många åker till Spaniens kuster och brottas med alla turister och milsvidda stränder. Korsika är verkligen en pärla i Europa och så vilt och vackert. Tack för att jag har fått uppleva det bästa av världar.

Vill du få vårt nyhetsbrev?
Plage de Palombaggia
Och det är absolut inget fel på vattnet!
Porto-vecchio stränder
Strand efter strand …

Porto Vechhio och Plage de Palombaggia

  • Hotell: Salina Bay är ett lägenhetshotell som ligger på  U Stagnu, Rue du 9 Septembre, 20137 Porto-Vecchio Rach Campo med utsikt över stranden, Route de Palombaggia, 20137 Porto-Vecchio.
  • Ställplats för husbilar: En ställplats för husbilar finns precis vid stranden Plage de Palombaggia
  • Restauranger: Prova ”Le Bistrot” i hamnen eller restaurangen ”Chez Laurent”
  • Ta sig hit: Flygplatsen Figari syd Corse ligger 24 kilometer från Porto-Vecchio
  • Se mer: Läs om vackra Bonifacio som ligger 35 minuter söder om Porto-Vecchio

Prenumerera på vårt nyhetsbrev