Meny Stäng

I franska mataffärer – en upplevelse

Annons

Igår blev det storhandling i Agde för vår del. Det är riktigt roligt att gå i franska mataffärer, som är proppfyllda med delikatesser och annorlunda produkter mot vad vi är vana vid i Sverige. Det är däremot ganska dyrt, i varje fall om man jämför med Spanien och Portugal.  Häng med på en liten tur i den enorma mataffären Hyper U!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

LidL, Carrefour och Hyper U

Vi försöker handla basvaror på Lidl för att hålla ner kostnaderna lite. Sedan blir det någon av de mer välsorterade butikerna för att hitta färsk fisk, kött, kryddor, såser och såna saker. Carrefour är en favorit, men igår blev det den enorma affären Hyper U. Här finns också många fräscha och bra varor, men man får vara beredd på en lång promenad genom butiken eftersom den är gigantisk.

Härliga fiskdiskar

Fiskdiskarna är väldigt fina, men den färska fisken är betydligt dyrare än i Spanien och Portugal. Man hittar en hel del annorlunda skaldjur, som till exempel havssniglar och snäckan ”murex”. Ostdiskarna är förstås också jättefina, men vem hade förväntat sig något annat?

Fiskdisk
Mycket att välja på i fiskdisken!
Snäckor
”Murex” till vänster och havssniglar till höger

Annorlunda köttprodukter

Man hittar pyttesmå ”ungtuppar” (tänk gul ullig påskkyckling), vaktel och vaktelägg. På inkråmshyllan hittar man också allt möjligt, som till exempel lammhjärna. Det finns också många sorters patéer och terriner.

Kyckling
”Ungtupp” i storlek som en lite gul kyckling
Inkråm
Får det lov att vara lite lammhjärna?
I franska mataffärer
Terrin och paté på bland annat anka finns ofta i franska mataffärer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev