Meny Stäng

Strand och ställplats vid Porto-Vecchio

Idag har vi förflyttat oss till en strand och ställplats vid Porto-Vecchio på Korsikas sydöstra sida. Stranden heter Plage de Palombaggia och ligger strax söder om Porto-Vecchio. Vi har läst att detta skulle vara en av de absolut finaste stränderna på Korsika.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vi håller med om att det är en väldigt fin strand, men den slår inte våra favoritstränder på Korsika, Plage de Saleccia på den norra sidan och Plage de Cupabia på den västra sidan.

Plage de Palombaggia

På Korsika är man verkligen bortskämd med fina stränder. Vi uppfattar inte vattnet här som lika magiskt turkost som det var på den västra sidan, men även om vi inte tycker att detta är den allra finaste stranden, så är den ju fantastiskt fin!

Detta är en populär strand med finkornig vit sand och flera små charmiga strandrestauranger. Det finns massor av hotell och stugor att hyra här och vill du ha en drömsemester med stränder som slår högre i europa.

Plage de Palombaggia, Korsika
Plage de Palombaggia, Porto-Vecchio, Korsika
Strand i Porto-Vecchio
Härlig strand
Peter ligger på stranden och kikar på dagens foton
Peter ligger på stranden och kikar på dagens foton

Ställplats vid Porto-Vecchio

Ett annat plus är att det finns en ställplats för husbilar precis intill – faktiskt den första riktiga ställplats vi hittat på Korsika! Så fort vi kom körande störtade en tjej fram från det lilla receptionshuset och vinkade in oss samtidigt som hon (på tyska) bad om ursäkt för sin dåliga tyska (även om vi inte pratar ett ord tyska …).

Tjejen var i alla fall mycket serviceminded och följde nästan med oss halva vägen till stranden för att visa. Här kostar det bara 13,50 euro/dygn att stå (utan el) och WiFi ingår i priset. WiFi finns visserligen bara på en specifik liten plätt bland träden, men den plätten har vi självklart nosat upp och ställt oss på!

Ställplats vid Plage de Palombaggia
Ställplats vid Porto-Vecchio, eller snarare söder om, vid Plage de Palombaggia
Ställplats vid Porto-Vecchio
Gott om plats på denna ställplats vid Porto-Vecchio

Prenumerera på vårt nyhetsbrev