Meny Stäng

Camargue i Frankrike – de vita hästarnas land

På vägen till Arles körde vi förbi det vackra Camargue. Området består av 140 000 hektar våtmarker, som uppkommit på grund av Rhonedeltat, och är känt för sina vita hästar, svarta tjurar och flamingos. Och nog såg vi vita hästar och svarta tjurar alltid – mååånga!

Hästar och tjurar – men inga flamingos

De vita hästarna kunde vi se överallt, och på nära håll. Svarta tjurar såg vi också, men på så långt avstånd att vi fick zooma rejält. Några flamingos såg vi däremot inte. Förresten så dödas inte tjurarna i de provencalska tjurfäktningarna, utan istället plockar man röda rosetter från deras huvuden med en liten krok. Betydligt trevligare, eller hur!?

Camargue
Vita hästar i Camargue
Svarta tjurar i Camargue
Svarta tjurar i Camargue