Meny Stäng

Camargue i Frankrike – de vita hästarnas land

Annons

På vägen till Arles körde vi förbi det vackra Camargue. Området består av 140 000 hektar våtmarker, som uppkommit på grund av Rhonedeltat, och är känt för sina vita hästar, svarta tjurar och flamingos. Och nog såg vi vita hästar och svarta tjurar alltid – mååånga!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Camargue i Frankrike

Camargue är ett fransk floddeltaområde som man hittar söder om staden Arles. Med sin yta på 930 km² är Camargue Västeuropas största floddelta. Området består av en stor slätt med flera salthaltiga laguner, som skurits av från havet genom sandbankar och vass. Här finns också stora odlade områden.

Ungefär en tredjedel av Camargue består av våtmarker, och 1986 utsågs dessa inom ramarna för Ramsarkonventionen som ”våtmark av internationell betydelse”. Området är viktigt som fristad för vilda fåglar, men är framför allt känt för sina vita hästar, sina svarta tjurar och sina rosa flamingos.

Hästar och tjurar – men inga flamingos

De vita hästarna kunde vi se överallt, och på nära håll. Svarta tjurar såg vi också, men på så långt avstånd att vi fick zooma rejält. Några flamingos såg vi däremot inte. Förresten så dödas inte tjurarna i de provencalska tjurfäktningarna, utan istället plockar man röda rosetter från deras huvuden med en liten krok. Betydligt trevligare, eller hur!?

Camargue
Vita hästar i Camargue
Svarta tjurar i Camargue
Svarta tjurar i Camargue

Prenumerera på vårt nyhetsbrev