Meny Stäng

Moustiers-Sainte-Marie i Frankrike

Annons

Moustiers-Sainte-Marie ligger vid Gorges du Verdon och anses vara en av de vackraste byarna i Frankrike. Vi kan inte annat än att hålla med! I den här charmiga byn trängs de små stenhusen på vägen fram till det höga berget med den lilla kyrkan. Följ med till Moustiers-Sainte-Marie i Frankrike, i text och bilder.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

By bland bergen

Vilken charmig by det här är! Moustiers Sainte Marie ligger i en djup ravin, med höga berg som reser sig dramatiskt alldeles intill. En bra bit upp på berget ligger en liten kyrka, som kan nås via en lång och snirklig trappa. Mellan två höga bergstoppar kan man också se en järnkedja som löper, med en stjärna som dinglar sedan mitten. Denna hänger kvar sedan korstågens tid. Fascinerande!

Moustiers-Saint-Marie
Vackra hus i Moustiers Sainte Marie

Charmiga gränder i Moustiers-Sainte-Marie

Den charmiga byn är känd för fajans, det vill säga lergods överdraget med tennglasyr, som säljs överallt i de små butikerna. Vi är inte ute efter att shoppa, men det är förstås minst lika trevligt att bara strosa runt i de charmiga gränderna eller sätta sig på någon av de härliga uteserveringarna.

Väldigt charmigt
Det är kul att upptäcka
Mysiga gränder i Moustiers Sainte Marie
Mysiga gränder i Moustiers-Sainte-Marie

Fantastisk utsikt

Innan vi kände oss klara med byn valde vi den kraftigt uppåtgående promenaden till kyrkan. Detta var lite svettigt, men vad gör man inte för en fantastisk utsikt!? Men det är ju tur att man inte ska upp till kyrkan varje dag om man säger så … Ett tips från oss att ta bra skor och inga flippflopp för trappan är brant och ganska hal på sina ställen, och ta god tid på dig med vatten i väskan.

De närmaste dagarna planerar vi att köra runt kanjonen här i Gorge du Verdon och se mer av den här nationalparken, så det kommer bli en hel del natur och svindlande höjder här på bloggen!

Moustiers Sainte Marie
Trappan upp mot kyrkan
Moustiers-Sainte-Marie
Nästan ända uppe på toppen!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev