Meny Stäng

Restauranger i Hamburg – våra 7 bästa tips

Annons

Restauranger i Hamburg kan vi tipsa om idag! Under vårt besök i Hamburg hann vi äta på en rad restauranger, allt från enkla luncher och traditionella rätter till fine dining. Här kommer våra bästa tips.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Restauranger i Hamburg

Det finns förstås massor av restauranger i Hamburg att välja på. Vill du ha några tips på vägen? Eller kanske bara veta lite mer om restaurangkulturen i Tysklands näst största stad? Under vår knappa vecka i Hamburg hann vi besöka ett gäng matställen, och här kan du läsa mer om dessa.

1. Kitchens

Vi börjar med att tipsa om restaurangen på hotellet där vi bodde under tre dagar, Pierdrei Hotel HafenCity. Här tog vi en lunch precis när vi kom fram. Peter valde Fish and chips och Helena tog dagens rätt, som var Ceasarsallad. Vi var båda mycket nöjda med maten (och solskenet på uteserveringen!). När vi en annan kväll försökte äta middag här var det totalt fullbokat, så restaurangen är populär!

Hitta hit: Am Sandtorkai 46, Hamburg

2. Blockbräu

En kväll åt vi middag på ölhallen Blockbräu, som ligger vid hamnen nära Elbetunneln. Detta är en klassisk ölhall som passar bra när du är sugen på en öl och en stabbig tysk måltid. Peter beställde en sirloin steak och Helena beställde friterad fisk med potatismos. Gott och trevligt, utan att bjuda på några stora överraskningar.

Den som vill kan också ge sig på den traditionella rätten ”labskaus”, som liknar svensk lapskojs, men serveras med stekt ägg och eventuellt även matjessill.

Hitta hit: St. Pauli-Landungsbrücken 3, Hamburg

Restauranger i hamburg - Blockbräu

3. Berliner Bahnhof

Berliner Bahnhof är en klassig och snygg restaurang som fokuserar på vin, sallad, pasta och smårätter på bröd. Här åt vi en lunchpasta smaksatt med ost och sparris. Mycket gott och trevligt!

Hitta hit: Deichtorstrasse 1 Nordhalle, Hamburg

Restauranger i Hamburg - Berliner Bahnhof

4. Nil

Den mest lyxiga måltid vi åt på alla restauranger i Hamburg var utan tvekan en 4-rätters middag på restaurang Nil. Allting var fantastiskt gott och vällagat, från den första tuggan till den sista, och vi gick härifrån mycket nöjda.

Här åt vi först utsökt vit sparris och därefter en smakrik liten pastarätt med spenat innan det var dags för flankstek med potatisterrin. Det hela avslutades med en läcker rabarbertartalette.

Hitta hit: Neuer Pferdemarkt 5, Hamburg

Restauranger i Hamburg - Nil

5. Wildes Fräulein

Wildes Fräulein är en liten kedja, som också har två restauranger i Berlin. Vi ramlade in här, mer eller mindre av en slump, och blev mycket nöjda med besöket. Restaurangen har alptema, med en liftkorg mitt i restaurangen och passande detaljer som koskällor.

Även maten ger vibbar från Alperna. Peter åt rösti med kallrökt lax och Helena beställde ”spätzle” (en slags sydtysk pasta) med spenat, tomat och fårost. Mycket gott och vällagat!

Hitta hit: Überseeboulevard 2

Restauranger i Hamburg - Wildes Fräulein

6. Old Commercial Room

Old Commercial Room är en traditionell restaurang, som besökts av många kändisar, och som du hittar mitt emot S:t Mikaelskyrkan. Restaurangen grundades redan år 1795 och bjuder på inredning i pubstil, med mahogny och mässing. Här kan man äta olika traditionella maträtter, varav den allra mest typiska är humburgsk ”labskaus”.

Några kändisar av flera hundra som besökt denna restaurang i Hamburg

Charlie Sheen / Crocodile Dundee / Bee Gees / Fats Domino / Art Garfunkel / Steffi Graf / Tom Jones / Clint Eastwood / Joe Cocker /Suzy Quattro / Ozzy Osbourne / Pierce Brosnan / Charles Aznavour / Andy Warhol / Dennis Hopper / Status Quo / Neil Young

Denna rätt är i grunden samma som den svenska skolmatsklassikern lapskojs, samtidigt som rätten har vissa drag av pytt i panna. Rätten består alltså av potatismos blandat med finfördelat kött, som serveras med stekta ägg, rödbetor, inlagd gurka och matjessill. Detta blir visserligen inte vår favoriträtt, men både kvaliteten och servicen var utmärkt!

Hitta hit: Englische Planke 10, Hamburg

7. Braugasthaus Altes Mädchen

Braugasthaus Altes Mädchen är en restaurang för dig som gillar hantverksöl och rejäla rätter som hamburgare och fish and chips. Lokalen är trevlig och en bit in på eftermiddagen blev detta ett populärt ställe, med många besökare och glad stämning.

Hitta hit: Lagerstrasse 28B, Hamburg

Restauranger i Hamburg - Altes Mädchen
Restauranger i Hamburg - Altes Mädchen

Bonus: Fischbrötchen

Det finns inte bara regelrätta restauranger i Hamburg utan också enklare matställen, och vi kan definitivt rekommendera att testa ”fischbrötchen” när du är här. Denna snabbmat serveras i små bodar precis överallt längs hamnen och kan till exempel erbjudas med sill, lax eller panerad fisk. Ett perfekt lunchstopp när man bara vill ta något enkelt!

Fischbrötchen
Fischbrötchen

Mer att se och göra i Hamburg

När du är mätt och belåten vill du kanske passa på att se och göra mer i Hamburg. Denna spännande stad har mycket att bjuda på! Här kan du läsa mer. Nedan hittar du ännu fler artiklar med tips om Tyskland.

Alla våra bästa tips om Tyskland. Klicka på bilden!

Fler tips på restauranger i Hamburg?

Har du kanske ännu fler tips på bra restauranger i Hamburg? Berätta gärna!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev