Meny Stäng

Pierdrei hotell i Hamburg – bo i rum eller husvagn

Pierdrei hotell i Hamburg är ett snyggt och modernt hotell som har ett perfekt läge när du ska besöka Hamburg. Om du vill ha en lite annorlunda hotellvistelse kan du välja att bo i en husvagn på ett av hotellets våningsplan. Du som reser med egen husbil/husvagn då? Vi har tips för dig också!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Pierdrei Hotell i Hamburg

Vi reser genom Tyskland med husbil, men i Hamburg flyttade vi under tre dagar från husbilen och in på hotell Pierdrei. Anledningen var att vi under dessa dagar var inbjudna på en pressresa, via Hamburgs turistorganisation, och samtidigt erbjöds en hotellvistelse. Hotellet visade sig vara riktigt coolt (med möjlighet att checka in i en husvagn!) och därför vill vi gärna berätta om det.

Pierdrei Hotell i Hamburg ligger i HafenCity i centrala Hamburg. Hotellet har ett utmärkt läge för att utforska staden och dess sevärdheter.

Vårt rum på Pierdrei hotell

Vårt rum på Pierdrei hotell var alldeles utmärkt, med bekväm säng, skön dusch och någorlunda många galgar (alltid ett dilemma på hotell ju!). Det mest överraskande var kanske Sagaland-spelet som stod prydligt på en hylla.

Bo i en husvagn i “Campercity”

Om man vill bo lite annorlunda kan man välja att bo i “Campercity”, två våningar upp från lobbyn. Här finns tre husvagnar som kan bokas, och utanför varje finns utemöbler. Fantastiskt coolt och läckert utformat, tyckte vi!

Pierdrei Hotell - Campercity
Pierdrei hotell - Campercity

Enligt personalen på hotellet är husvagnarna bokade nästan hela tiden, men vi hade tur och fick kika in i en av dem. Fantastiskt mysigt! Det är kanske lite knäppt att vilja checka in i en husvagn på hotellet när man reser med en husbil, men vi gillade verkligen detta. charmigt! Kanske kan man hitta nya vänner där också, vid det gemensamma utebordet?

Frukost och restaurang

Frukost är viktigt på ett hotell (tycker vi) och frukosten på Pierdrei hotell var mycket bra. Förutom att allting var snyggt upplagt var det vällagat och gott. Pluspoäng på allt från äggröra till granola!

Hotellets restaurang heter Kitchens, och här kan man också äta lunch eller middag. Vi åt lunch här en dag och var mycket nöjda!

Kitchens på Pierdrei Hotell

Takbar

På hotell Pierdrei finns också en takvåning med schysst utsikt. På sommaren har de servering här. När vi var här, i slutet av april, kunde man ta med en öl upp från restaurangen.

Takbaren på Pierdrei Hotell

Rum för barn och tonåringar

På hotell Pierdrei finns också särskilda rum för barn och tonåringar. Tonårsrummet beskrivs som en “parent-free zone”, där man kan boka in sig för att hänga.

Ungdomsrum på Pierdrei Hotell

Det finns också en del för yngre barn, med lego, spel och läsning.

Barnrum på Pierdrei Hotell

Reser du med egen husbil/husvagn?

Reser du med egen husbil eller husvagn? Ja, då finns det förstås ställen för dig också! Vi stod på Parkplatz am Strand Pauli (Sankt Pauli Hafenstrasse 89) som har ett utmärkt läge för att besöka Hamburg. Man har dock ingen service här, förutom soptunna.

Ställplats i Hamburg

Mer att se och göra i Hamburg och Tyskland

Mer att se och göra i Hamburg? Denna stad bjuder på hamnliv, båtturer, kultur och musik. Samt världens största modelljärnväg! Här kan du läsa mer.

Alla våra bästa tips om Tyskland. Klicka på bilden!

Har du bott på hotell i Hamburg?

Har du bott på något hotell eller någon ställplats i Hamburg? Berätta gärna om dina erfarenheter!

Fakta om Pierdrei Hotell i hamburg

  • Adress: Am Sandtorkai 46, Hamburg
  • Rum: Small, Medium, Medium Plus, Large och Extra Large
  • Husdjur: Endast hundar kan tas med och detta måste bokas i förväg.
  • Tillgänglighet: Hotellet välkomnar personer med funktionsnedsättning. På hotellets webbplats finns PDF med information att ladda ner.
  • Parkering: Möjlighet till parkering för personbilar finns i parkeringshus.
  • Hyra cykel: Hotellet hyr ut olika sorters cyklar.
  • Matservering: Restaurang Kitchens
  • Konferens: Konferensrum med biosittning finns.
  • Läs mer: Du hittar mer information på hotellets webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev