Meny Stäng

Att köra på franska vägar

Annons

Hur är det egentligen att köra på franska vägar? Vi har hunnit köra en hel del i det här landet nu, först i västra Frankrike och nu vid Medelhavskusten. Vi har hunnit skaffa oss några erfarenheter, som vi delar med oss av. Du som också rest i Frankrike, har du samma upplevelser eller andra?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Att köra på franska vägar – några iakttagelser

Här listar vi ett gäng iakttagelser från de franska vägarna. Har du också kört bil i Frankrike? Känner du igen det här?

1. Betalvägar kan bli dyra

De flesta motorvägar är betalvägar och det kan bli väldigt dyrt att köra på dessa, eftersom avgifterna är höga. Oftast finns alternativa gratisvägar – och ibland går dessa nästan helt parallellt.

2. Det kan vara extremt trångt

En del vägar (bland annat i Bretagne) går rakt igenom pyttesmå byar där det kan vara extremt trångt mellan husen. Intressanta utsikter, även om man förstås får vara lite försiktig.

3. Fransmännen älskar rondeller

Fransmännen ääälskar rondeller! Hur många rondeller kan det finnas på en enda sträcka egentligen???

rondeller
Rondeller finns det gott om

4. Många liftar

Det finns många människor som liftar i det här landet! Och på vissa små landsvägar (särskilt vid södra Medelhavskusten) står prostituerade tjejer och väntar på kunder …

5. Husbilister hälsar glatt

Franska husbilister hälsar glatt (och betydligt oftare än till exempel husbilisterna i Spanien) när man möts på vägarna. Det tycker vi är trevligt!

6. Många skyltar som berör husbilister

Husbilar är vanliga i Frankrike och det finns många skyltar som berör husbilister, till exempel om camping, ställplatser, var det är tillåtet/icke tillåtet att parkera med ett campingfordon och så vidare.

rappel
”Rappel” betyder påminnelse

Prenumerera på vårt nyhetsbrev