Meny Stäng

Att kommentera på bloggar – hur funkar det?

Annons

Hur tycker du att det fungerar att kommentera på bloggar? En av de roligaste sakerna med en blogg är ju att man får respons på det man skriver. Med kommentarer från läsarna blir det diskussion och utbyte – och inte bara monolog! Därför vill man ju att det ska vara enkelt att kommentera … men är det det?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Spam-robotar ställer till det

Eländet med spam-robotar, det vill säga automatiska massutskick med kommentarer bara för att få ge länkar tillbaka till olika företag runt om i världen, ställer till det här med kommenterande på bloggar. Många bloggar kräver verifiering för att visa att man inte är en robot, och de här verifieringarna blir bara mer och mer fantasifulla.

Bildverifieringar

Bloggaren Ama de casa skrev nyligen om de nya bildverifieringarna, där man måste kryssa för suddiga matbilder eller vägskyltar eller vad det nu kan vara … känner du igen? BP snappade upp diskussionen och frågade läsarna hur krångligt det är att kommentera på hennes blogg – en viktig fråga att ställa!

Verifiering på blogg
Då och då när man vill kommentera på en Blogger-blogg…

Kommentera på vår blogg?

Hur funkar det här med kommentarer på vår blogg då? Vi har en egen domän på ett webbhotell, och använder programmet WordPress för bloggen. Vi kan alltså välja lite själva hur vi gör … 

Vi har valt att låta personer, vars kommentarer godkänts en gång, därefter få kommentera fritt (fungerar om man använder samma IP-adress, samma e-postadress och så vidare). Alla som kommenterar för första gången måste däremot vänta på att jag ska godkänna kommentaren manuellt.

Nu till frågan: Fungerar det bra för dig att kommentera här på bloggen? Om det inte alls fungerar får du gärna skicka ett mejl till oss genom att klicka på ”Kontakta oss” till höger på bloggen.

Uppdatering: Efter att vi har blivit ansvariga utgivare för freedomtravel.se kan vi inte längre ha den här inställningen, utan nu godkänner vi alla kommentarer manuellt. Om du skriver en kommentar kommer den alltså inte synas direkt, utan först när vi godkänner den. Oroa dig inte! Det händer att kommentarer hamnar i skräpposten, men de brukar inte försvinna.

Göra en egen e-bok
Att kommentera på bloggar … hur funkar det egentligen?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev