Meny Stäng

Våga prova ett nytt resmål!

Annons

Vi svenskar är de européer som är minst benägna att resa till en ny destination. Hela 42 procent av svenskarna uppger att de kommer återvända till samma destination 2015, som 2014. Detta visar en ny undersökning från YouGov på uppdrag av Airbnb.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Samma ställe varje år?

Vi svenskar tar fler semestrar än våra europeiska grannar och vi reser oftast utomlands (8 av 10 svenskar har varit utomlands minst fem gånger i sitt liv). Men vi är alltså inte speciellt äventyrliga, utan vi gillar att åka till samma ställe varje gång!

Anledningarna till att vi åker tillbaka till samma ställen uppges vara att vi har tillgång till boende på orten (33 procent), att vi har minnen till destinationen (29 procent) eller att vi vill besöka någon på destinationen (23 procent).

Hur stämmer det här på dig? Planerar du att resa till samma destination i år som du gjorde förra året? Att åka till samma ställe behöver naturligtvis inte vara fel, men vi vill ändå uppmuntra till att våga prova nya resmål. Det finns ju så många fina och intressanta ställen att upptäcka! Här kommer fem restips i Europa inför sommaren.

Polens Östersjökust

Upplev den vackra staden Gdansk, sola i exklusiva Sopot, surfa på den magiskt vackra landtungan Hel eller besök den intressanta borgen Malbork.

Grand hotel Sopot
Grand Hotel i Sopot, Polen

Algarvekusten i Portugal

Lev semesterliv i mysiga Albufeira, sola på den vackra stranden i Galé, besök det charmiga Tavira eller klättra längst ut vid de dramatiska klipporna i Cabo de Sao Vicente.

Albufeira
Albufeira vid Algarvekusten, Portugal

Frankrikes västkust

Njut av skaldjur i Bretagne, besök det mäktiga klostret Mont St Michel, lär dig om krigshistoria i Normandie eller sola och bada vid den vackra Silverkusten.

Cancale
Färska musslor och ostron i Cancale i Bretagne, Frankrike

Spaniens intressanta städer

Spanien är mer än Barcelona! Besök Sevilla med den vackra parken Maria Luisa, Valencia med gammal och ny arkitektur (och Fallas-festivalen i mars) eller Tarragona med amfiteatern från 200-talet.

Tarragona
Tarragona, Spanien

Reykjavik, Island

Upplev det rykande landskapet från hästryggen, bada i Blå Lagunen, besök Reykjaviks intressanta sevärdheter eller njut av modern isländsk kokkonst.

Blå lagunen keflavik
Blå Lagunen utanför Reykjavik

Prenumerera på vårt nyhetsbrev