Meny Stäng

4 udda weekendstäder i Europa – har du besökt dessa?

Annons

”Vidga dina vyer” skriver Hotels.com i ett pressmeddelande och tipsar om fyra lite mer udda weekendstäder i Europa. Ja, men varför inte välja en weekendstad som inte alla andra väljer? Vi presenterar de fyra städerna tillsammans med våra egna reflektioner.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Nu är det populärt att besöka udda weekendstäder i Europa

Data från Hotels.com visar att nästan en tredjedel (29 %) av svenska folket vill resa till platser där inga av deras vänner eller familj tidigare varit på. Dessutom föredrar en tredjedel (33 procent) udda och annorlunda destinationer istället för extavaganta sådana.

Här listar vi några av de ”udda” weekendstäder som ökar i popularitet enligt Hotels.com, tillsammans med deras och våra reflektioner.

1. Podgorica i Montenegro

Kan du namnet på huvudstaden i Montenegro? Om svaret är nej kanske det är ett tecken att du borde utforska landet mera. Huvudstaden Podgorica bjuder på speciell arkitektur och flera stadsskogar, och det är dessutom nära till natur och berg.

Vi har tyvärr inte haft möjlighet att besöka denna stad. Däremot har vi besökt andra platser i det här landet, som till exempel den fina Unesco-staden Kotor.

Var kan man bo? Hotels.com föreslår Hilton Podgorica Crna Gora, som bjuder på huvudstadens största spa samt en fantastisk vy från hotellets takbar.

2. Zagreb i Kroatien

Många svenskar har besökt Kroatien, men det är – av förklarliga skäl – den vackra kusten och de fina öarna som lockar de flesta. Huvudstaden Zagreb ligger visserligen inte vid kusten, men är en ovanligt charmig liten huvudstad.

Här hittar du en mysig gågata, härliga parker och fina historiska hus. Det finns också spännande museer, roliga marknader och – i juletid – fantastiskt fina julmarknader. Detta är en stad vi blev väldigt förtjusta i!

Var kan man bo? Hotels.com föreslår Hotel Esplanade Zagreb, ett Art Deco-hotell som bjuder på glamour. Vi har bott på Hotel Dubrovnik, som är ett 4-stjärnigt fräscht hotell mitt i händelsernas centrum.

udda weekendstäder i Europa - Zagreb

3. Ljubljana i Slovenien

Sloveniens huvudstad Ljubljana kan erbjuda en lyxig semester utan att spräcka plånboken. Här kan du uppleva både historia och romantik, och staden har många sevärdheter att bjuda på. Till exempel kan du göra ett besök vid Ljubljanas bästa vinbarer.

Var kan man bo? Hotels.com föreslår Vander Urbani Resort, som ligger i stadens kärna och bjuder på både lyxkänsla och takterrass. Vid vårt hittills enda (och korta) besök i Ljubljana bodde vi på stadens camping, och vi har därför inga ytterligare hotelltips att komma med.

udda weekendstäder i Europa - Ljubljana

Sofia i Bulgarien

Bulgarien är så mycket mer än bara sommarresan till Sunny Beach. I huvudstaden Sofia kan du se Alexander Nevskij-katedralen och massor av andra intressanta kyrkor och byggnader. Du kan också strosa längs Sofias speciella gula gator samt upptäcka coola restauranger och läckra takbarer.

Var kan man bo? Hotels.com föreslår Sense Hotel Sofia, som är medlem av Design Hotels och har fokus på estetisk dekor. När vi besökte Sofia bodde vi på Hyatt Regency, som är modernt och har ett utmärkt läge för att utforska staden.

udda weekendstäder i Europa - Sofia

Fler tips på udda weekendstäder i Europa?

Har du besökt någon av dessa städer? Har du tips på fler udda weekendstäder i Europa?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev