Meny Stäng

Brescia och Trentino – inspo från norra Italien

Annons

Brescia och Trentino är två provinser i norra Italien. I veckan var vi inbjudna till ett event där de båda destinationerna presenterades. Vi måste säga att norra Italien är fantastiskt fint och lockar till fler besök. Om du kanske är försiktig med resande just nu så bjuder vi på inspiration inför framtiden.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Event på Sheraton Hotel

Eventet vi var inbjudna till var på Sheraton hotel i Stockholm. Vi funderade på om det skulle bli inställt på grund av pandemin, men det blev det inte. Representanter från Brescia och Trentino anlände, iförda munskydd och med handspriten redo. Stolarna hade placerats glest och man hade ändrat strategi från buffé till middag vid sittande bord. Väldigt trevligt blev det!

Event på Sheraton hotel om Brescia och Trentino

Brescia

Provinsen Brescia ligger runt staden Brescia i norra Italien. Här finns bland annat tre fina sjöar: Gardasjön, Iseosjön och Idrosjön. Provinsen kan också bland annat skryta med 3 Unesco världsarv, 90 slott, 4 vinregioner, 13 restauranger med Michelin-stjärnor, 4 geotermiska spa, 7 skidorter och 113 skidbackar.

Vi har själva riktigt fina minnen från det här området, inte minst från Gardasjön och Iseosjön, som vi upplevde som fantastiskt vacker. Staden Brescia har vi aldrig besökt, men utifrån de bilder vi fick se verkar det vara en intressant destination.

Iseosjön

Trentino

Trentino är också en provins i norra Italien, med staden Trento som huvudort. Här finns bland annat gott om fina skidorter. I provinsen finns också flera bergssjöar, olika wellness-upplevelser och möjligheter för cykeläventyr i bergen. I staden Trento kan man bland annat uppleva renässans- och barockarkitektur, stadens imponerande slott samt italiensk mat och italienska viner.

Skidåkning i Trentino, Trentino Tourism
Val di Cembra, Vigneti / ph Adam Barker

Italiensk middag

När det var dags för middag bjöds vi på en klassisk italiensk middag med ett flertal rätter, naturligtvis tillsammans med vin. Väldigt, väldigt gott!

  • Antipasti: Salami, skinka, marinerade oliver, marinerade kronärtskockor och mozzarella caprese
  • Primo piatto: Svamprisotto
  • Secondo piatto: Stekt kycklingbröst med rostad potatis och grönsaker
  • Efterrätt: Tiramisu
risotto - event om Brescia och Trentino
Italiensk efterrätt - event om Brescia och Trentino

Har du varit i Brescia och Trentino?

Har du varit i provinserna Brescia och Trentino? Vilka är dina erfarenheter? Berätta gärna!

Lago di Ledro, Trentino / ph Jens Schwarz o

Se Rom gratis!

Gästskribent: Charlotta Rönn Storstad innebär inte per automatik stort hål i kassan­ – inte i Rom….

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev