Nu har vi åkt söderut längs Gardasjön och stannat på en helt enorm camping som heter La Rocca. Vi åkte vägen längs sjön, med en fantastisk utsikt över vattnet, bergen och alla små mysiga byar.

längs Gardasjön med husbil

Så länge man följer vägen rakt fram går det utmärkt att åka med husbilen. Om man vill svänga av eller stanna blir det värre … Vi letade efter en mataffär och såg flera, men det tog ett bra tag innan vi hittade ett ställe där det också var möjligt att parkera vår stora bil …

Stopp på verkstad på vägen

Det började regna när vi körde igenom Österrike, det passade inte oss, så vi packade ihop och drog vidare till ljuva Italien. På vägen började en lampa lysa, som visade en motor i gult. Det såg inte bra ut … Nervöst ställde vi in gps:en på en verkstad i Bolzano i norra Italien.

Det blev ett stopp på tre timmar, med en kille som självklart inte kunde engelska. Det blev teckenspråk och en del teknisk utrustning. Killen på verkstaden ringde Fiat och frågade, och det var något med olja och växel låda, men det kunde vi ta när vi kom hem till vårt regniga Sverige. Det kostade ingenting, puh vad skönt.

Verkstad i Italien

Mot Gardasjön

På med gps:en igen och raka spåret till Gardasjön, som många säger är fint. Vi kan bara hålla med föregående talare, det stämmer verkligen. Varför åker man ner till Medelhavet och brottas med tusentals turister, när allt finns här?

Det här är Italien när det är som finast. Små restauranger överallt, små vägar där man inte kan vända med husbilen, höga berg med sjön i mitten, medelhavsvärme, godaste vinet på jorden, goda ostar och oliver. Detta är nice!

Italien, Gardasjön

Svårt med språket

Vi måste också säga att tyskarna och italienarna är väldigt dåliga på engelska. Billie undrar varför de är sämre på engelska än thailändare, och det kan man ju undra …? Det går ju alltid att göra sig förstådd, men det är svårt med några längre konversationer … Ett trevligt svenskt par från Vallentuna, med en nästan likadan husbil som vår, bjöd däremot på en drink i sin husbil igår innan de fortsatte sin resa idag.

Olika önskemål

När man reser som en familj finns det ju lite olika önskemål och man får kompromissa ibland. Peter och jag vill till en vingård och Billie vill ha en pool. Nu har vi stannat två dagar vid den här enorma campingen för att det finns pool. Idag ska vi börja leta vingårdar …

By Italien

Prenumerera på vårt nyhetsbrev