Annons

Nu har vi åkt söderut längs Gardasjön och stannat på en helt enorm camping som heter La Rocca. Vi åkte vägen längs sjön, med en fantastisk utsikt över vattnet, bergen och alla små mysiga byar.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Genom Österrike med husbil

Vi stod en natt på en ställplats/camping i Hall, precis utanför Innsbruck. På vägarna i de österrikiska Alperna kunde vi förstås inte köra lika fort som på Autobahn, men istället hade vi en fantastisk utsikt. Billie och jag hängde ut genom varsitt fönster med kamerorna …

Österrike

Det började regna när vi körde igenom Österrike, det passade inte oss, så vi packade ihop och drog vidare till ljuva Italien. På vägen började en lampa lysa, som visade en motor i gult. Det såg inte bra ut … Nervöst ställde vi in gps:en på en verkstad i Bolzano i norra Italien.

Österrike berg

Stopp på verkstad på vägen

Det blev ett stopp på tre timmar, med en kille som självklart inte kunde engelska. Det blev teckenspråk och en del teknisk utrustning. Killen på verkstaden ringde Fiat och frågade, och det var något med olja och växel låda, men det kunde vi ta när vi kom hem till vårt regniga Sverige. Det kostade ingenting, puh vad skönt.

Verkstad i Italien

Mot Gardasjön

På med gps:en igen och raka spåret till Gardasjön, som många säger är fint. Vi kan bara hålla med, det stämmer verkligen. Varför åker man ner till Medelhavet och brottas med tusentals turister, när allt finns här?

Längs Gardasjön med husbil

Så länge man följer vägen rakt fram går det utmärkt att åka med husbilen. Om man vill svänga av eller stanna blir det värre … Vi letade efter en mataffär och såg flera, men det tog ett bra tag innan vi hittade ett ställe där det också var möjligt att parkera vår stora bil …

Det här är Italien när det är som finast. Små restauranger överallt, små vägar där man inte kan vända med husbilen, höga berg med sjön i mitten, medelhavsvärme, godaste vinet på jorden, goda ostar och oliver. Detta är nice!

Italien, Gardasjön

Svårt med språket

Vi måste också säga att tyskarna och italienarna ofta är väldigt dåliga på engelska. Billie undrar varför de är sämre på engelska än thailändare, och det kan man ju undra …? Det går ju alltid att göra sig förstådd, men det är svårt med några längre konversationer … Ett trevligt svenskt par från Vallentuna, med en nästan likadan husbil som vår, bjöd däremot på en drink i sin husbil igår innan de fortsatte sin resa idag.

Olika önskemål

När man reser som en familj finns det ju lite olika önskemål och man får kompromissa ibland. Peter och jag vill till en vingård och Billie vill ha en pool. Nu har vi stannat två dagar vid den här enorma campingen, som heter La Rocca, för att det finns pool. Idag ska vi börja leta vingårdar …

By Italien

Se Rom gratis!

Gästskribent: Charlotta Rönn Storstad innebär inte per automatik stort hål i kassan­ – inte i Rom….

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev