Meny Stäng

Från boende i husbil och husvagn till stuga

Annons

Gästskribenter: Maria och Jöran

Efter Falsterbo och Skanör hade vi bokat vintersäsong på Gotland. Det blev inte så då jag fått operationstid i Lidköping i november. Vi bestämde då att bo på Kronocamping i Lidköping. Det var lika bra att bo vintersäsongen där då det skulle vara återbesök också.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Väl framme i Lidköping och efter att ha sett ut vår plats skulle maken ratta in hela ekipaget Wolfie och husvagn. Vi fick frågan efter förra inlägget om det inte är svårt att manövrera detta ekipage?

Maken som har alla bokstäver, på körkortet alltså, tycker det är lättare med denna husvagn än med en hyrkärra från bensinstation. Han säger att mer massa, mer tröghet, är faktiskt lättare att kontrollera. Så var inte rädda att backa med husvagn.

Maken är skicklig

Nåväl tillbaka till parkeringen av husvagnen. Det satt ett par killar i en husvagn bredvid och de tittade nyfiket. Vad de såg var en stor husvagn som precis missade att köra på elstolpen och en fruga som gick och pratade i telefon.

”Ska hon bra gå där och prata i telefon?! Hjälper hon inte till?? Ska han parkera den själv? Han är skicklig!”

Vi vet detta efter att ha blivit mycket goda vänner med våra pojkar så de har berättat detta. Vad de inte visste, men fick reda på när vi fikade första gången ihop, var att frugan gick och pratade i telefonen … med maken! ” Ja älskling 2 cm till, nej till höger … så ja rakt så … fortsätt … lite mer höger …” osv. Hon var så att säga live-backkameran. Gissa om vi skrattat gott åt det!

Kronocampingen är en mycket fin, välskött camping med bra läge till Vänern med bad på sommaren och gångavstånd in till centrum. På vintern frös Vänern till is och man kunde gå långt på den. Fina vandringsleder och många utflykter finns i närområdet.

Ska man stå vintertid kan vi rekommendera stormlinor då det kunde blåsa rejält nere vid vattnet. Ja det gäller egentligen alla platser höst och vinter som vi varit på.

Operation i november gick jättebra och det var skönt att bo nära. För den som undrar om det går att bo i husvagn efter större operation kan jag intyga att: Ja det går jättebra. Man har ju allt i husvagn som man har i en lägenhet så ingen större skillnad.

December och jul med familjerna. Här vill vi passa på att tipsa om restaurangen på campingen. Riktigt gott julbord!

Januari och dags bestämma nästa sommarsäsongen. Vi längtade till havet och lite tystare. Torekov blev det.

Torekov

Bjärehalvön och Kullahalvön – vi säger bara WOW. Campingen var lite mer naturtomter och väldigt nära havet. Våren var så härlig här! Sedan kom sommaren och fullbelagd camping.

Återigen fick vi konstaterat för oss själva att vi inte passar in på campingar. Mer sökande efter tomt eller stuga. Inget napp. Förutom fullt sommartid så var här underbar natur. Det var många timmar nere vid havet eller vandrat längst stranden in till Torekov den sommaren.

Om man gillar att spela golf finns på Bjärehalvön flera golfbanor med underbar utsikt! Tennis i Båstad var också kul att se jippot runt omkring. Det finns många fina utflyktsmål både på Bjärehalvön och Kullahalvön så man har fullt upp!

Borstahusen

Så närmade det sig höst och dags flytta ekipaget. Vi satsade på Borstahusen denna gången då vi varit på väg dit tidigare. Verkligen utsikt över havet, fin och välskött camping. Precis intill ligger också Landskronas golfbana som korats till Sveriges bästa 2018. Måste tala om att varken jag eller maken spelar golf fast man kan tro det i detta inlägg. Men våra barn gör det!

Nu började vi på allvar fundera på hur vi skulle göra med sommarsäsongen. Inte ett år till på campingar! Vi kikade på Hemnet efter mindre stugor i närheten och var på en del visningar men inget som kändes rätt.

Har föräldrarna fått fnatt?

Det blev november och så kom lösningen. Min mamma och pappa hade sett en stuga på nätet uppe i Västergötland. Kanske inte vad vi tänkt oss men den låg enskilt. Vi skulle helt klart ha perfekt läge till barnen, barnbarnen och föräldrarna. Med en dotter som troligen snart skulle ha barn så kände vi att det vore ju roligare att bara ha 6 mil att åka än 36.

Detta var söndag förmiddag. Det var visning vid lunch. Dom åkte och kikade och ringde igen.

”Ni måste komma och kolla!!” ”Javisst vi kan väl åka upp imorgon”, sa vi som satt i husvagnen i Borstahusen och skulle äta lunch. ” Nej idag!” ”Hm, ok ge oss en timma att äta och packa plus fyra timmars resväg.”

Sagt och gjort. Vi packade liten väska för några dagars övernattning.

Väl framme hade det hunnit bli mörkt. Klockan var 18. Pappa körde och mamma satt oroligt bredvid honom och kollade våra reaktioner. Vi satt i baksätet och såg mörker, mörker, mörker. Vi åkte på en länsväg först, sedan en mindre byväg, sedan blev det ännu mindre grusväg mitt i skogen … Hm, jag hade sagt när vi flyttade till Skåne att aldrig mera bo i skogen! Här var bara skog.

Så när man börjar fundera på om föräldrarna var riktigt kloka öppnade sig en glänta och en söt liten röd stuga lyste upp.

Värmen från kaminen inne var härlig! Då vi inte kunde se så mycket av omgivningen bestämde vi att komma tillbaka på förmiddagen nästa dag. Det blev mycket prat den natten: hur gör vi?

Dagen därpå fick vi se skogen och stugan i dagsljus. Den var riktigt fin och mysig, ja både stugan och skogen. Det kändes rätt! Vi tar den! De som bodde där hade redan flyttat ut till sitt nya så vi fick flytta in när vi ville.

Ner till Landskrona och packa ihop förtält och husvagn för att flytta in i skogen två veckor senare.

Snipp, snapp snut

Som ni kanske börjat märka av våra berättelser är vi inte mycket för att vela fram och tillbaka … Pang på bara! Men känns det rätt så är det oftast det! Vi har en enorm tur som par också att vara lika och tycka lika i de stora frågorna.

Ja, så blev det att vi hamnade här och vårt alternativa boende vad gäller husbil och husvagn var slut. Måste säga att det är skönt att slippa flytta varje halvår. Här trivs vi gott. Litet boende, garage till maken, stor tomt, naturen inpå, snälla grannar km bort. Resa kommer vi fortsätta med men med campinginredd Wolfie. (och husvagnen är nu till SALU!)

Vad gäller tips i Skåne och andra ställen vi tycker är värda att skriva om kommer det komma allt eftersom på vår hemsida emjis.se. På vårt instagram kommer också tips på mindre utflykter vi gör.

Vad som kommer i nästa inlägg har vi ingen aning om. Visst är det spännande! Ha en fin vår tills dess! /EMJis

Jöran och Maria Selin

Följ Jöran och Maria här:

Sverige

Jöran och Maria Selin

Jöran och Maria är namnen bakom före detta bloggen Magnolia Magis. De sålde huset och bodde 3 år ute först i husbil sedan husvagn. Resor mest i Sverige och Europa. Idag har de bytt till liten stuga i skogen och campingutrustad Land Rover Defender som de hoppas på många fina turer med.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev