Meny Stäng

Siciliens baksida – sopor och eftersatta vägar

Annons

När man reser med husbil får man se lite mer än en charterturist. Man ser inte bara de perfekta turistorterna – utan också allt det som finns där emellan. Det bästa med Sicilien är de vackra städerna, de trevliga människorna och all intressant historia. Men vi kan inte heller blunda för baksidorna.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bra och dåligt på Sicilien

Det finns riktigt fina platser på Sicilien, och för dig som vill besöka ön har vi samlat våra bästa restips om Sicilien här. Men om vi ska vara ärliga reportrar måste vi också rapportera om Siciliens baksidor. Tyvärr går det inte att blunda för bergen med sopor och de helt hopplösa vägarna …

Sopor

Det mest anmärkningsvärt negativa på Sicilien är bergen av sopor. Sophanteringen fungerar inte, vilket gör att bergen kring sopstationerna växer till enorma högar. Tror ni att vi fotat på extrema ställen? Tvärtom!

Några kommuner har bättre sopsortering än andra (östkusten) men på den största delen av ön ser det förskräckligt ut. Det är som om någon kört över ön med bombplan och strösslat sopor. Det ligger verkligen sopor precis överallt. Om det luktar gott i augustihettan? Inte direkt!

Sopor ligger strösslade över större delen av Sicilien, tyvärr
Sopor ligger strösslade över större delen av Sicilien, tyvärr

Eftersatta vägar och skyltar

En annan av Siciliens baksidor är de totalt hopplösa vägarna. Det är så mycket hål och gropar att man ibland tänker att det är mer hål än väg. Vi kör långsamt med husbilen och Peter säger att han aldrig kan titta på utsikten – han måste konstant parera för håligheterna!

Vägskyltarna är också eftersatta. Ibland har man glömt att skylta och andra gånger är skyltarna buckliga, trasiga, böjda eller har så avskavd färg att de inte längre kan läsas. Detta är den tristare delen av Sicilien, men det måste också rapporteras!

Siciliens vägar är lappade och lagade precis överallt
Siciliens vägar är lappade och lagade precis överallt

Vill du läsa mer inspirerande reportage?

Nej, vi är inte bara negativa till Sicilien, tvärtom! Ön bjuder på historiska städer med vackra byggnader. Här hittar du några av våra reportage.

Taormina
Taormina på Siclien
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev