Idag presenterar vi ett gästinlägg

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Italien är ett vackert land med så mycket att se och göra. Från den fantastiska naturen och arkitekturen till den utsökta maten och vinet, det finns något för alla i Italien.

Platser du inte får missa i Italien

Colosseum – Denna ikoniska byggnad är ett av de mest populära turistmålen i Rom. Colosseum byggdes för över 2 000 år sedan och användes för gladiatorstrider och offentliga avrättningar. I dag är det en symbol för romersk makt och ingenjörskonst.

Vatikanstaten – Vatikanstaten är världens minsta land och är hemvist för några av de mest berömda konstverken och arkitekturerna i världen. Ett besök i Vatikanmuseerna är ett måste, där du kan se mästerverk som Sixtinska kapellet och Rafael rummen.

Lutande tornet i Pisa – Detta fristående klocktorn är ett av Italiens mest kända landmärken. Tornet började luta under byggandet på 1100-talet och lutar nu i en vinkel på 3,97 grader.

Venedig – Ingen resa till Italien skulle vara komplett utan ett besök i Venedig, den ”flytande staden”. Venedig är byggd på en serie av 118 små öar som är förbundna med över 400 broar. Se till att ta en tur i en gondol genom kanalerna för en verkligt unik upplevelse.

Florens – Florens är känd som renässansens vagga för sin roll i denna konst- och tankeströmning. Staden är hemvist för några av de mest kända konstverken i världen, som Michelangelos Davidstaty och Domkyrkan.

Det är bara några av de många sevärdheter som Italien har att erbjuda. Oavsett om du är ute efter historia, kultur eller bara en vacker plats att koppla av på, kommer Italien garanterat att överträffa dina förväntningar. Det italienska språket är också mycket vackert.

Maten du behöver pröva i Italien

Maten i Italien är en av de bästa i världen. Det finns så många läckra alternativ att välja mellan att det kan vara svårt att veta var man ska börja. Men oroa dig inte, vi har koll på allt.

Här är 10 av de bästa maträtterna att äta i Italien

Pizza

Det råder ingen tvekan om att pizza är en av de mest populära maträtterna i Italien. Oavsett om du gillar den tunn och krispig eller tjock och degig finns det en pizza för alla. Och med så många olika pålägg att välja mellan kan du aldrig bli uttråkad.

WIFI.se

Pasta

Pasta är en annan klassisk italiensk maträtt som alla älskar. Det finns så många olika typer av pasta att välja mellan, och alla är utsökta på sitt eget sätt. Oavsett om du vill ha den med en enkel tomatsås eller något mer genomarbetat är pasta alltid ett bra val.

Gnocchi

Gnocchi är en typ av italiensk dumpling som vanligtvis görs av potatis. Den är mjuk och fluffig på insidan och krispig på utsidan, vilket gör den till den perfekta tröst maten. Gnocchi serveras ofta med en tomat- eller gräddsås, men den kan också ätas vanlig.

Risotto

Risotto är en krämig risrätt som är populär i Italien. Den görs vanligtvis med Arborio-ris och olika andra ingredienser som grönsaker, ost och kött. Risotto är det är en mycket mångsidig rätt, så experimentera gärna med olika ingredienser.

Lasagne

Lasagne är en typ av italiensk pastarätt som görs med lager av breda, platta nudlar, sås och ost. Det är en rejäl maträtt som är perfekt för en kall vinterdag. Lasagne kan göras med olika typer av kött, men den mest populära versionen är med nötkött.

Caprese-sallad

Caprese-sallad är en enkel men god maträtt som består av tomater, mozzarellaost och basilika. Det är en uppfriskande och lätt sallad som är perfekt för en sommardag. Nyckeln till den här salladen är att använda färska och högkvalitativa ingredienser.

Tiramisu

Tiramisu är en populär italiensk efterrätt som består av lager av kaffe dränkt svampkaka, mascarponekräm och choklad. Det är en rik och dekadent godbit som är perfekt för alla tillfällen. Tiramisu kan göras på olika sätt, så experimentera gärna.

Cannoli

Cannoli är friterade rör av smördeg som fylls med en söt ricottafyllning. De är en populär efterrätt i Italien och finns även i andra delar av världen. Cannoli serveras ofta med en choklad- eller frukt sås, men de kan också ätas utan.

Gelato

Gelato är en typ av italiensk glass som vanligtvis görs med mjölk, grädde, socker och frukt. Det är en utsökt och uppfriskande godbit som passar perfekt en varm sommardag. Gelato finns i ett stort antal olika smaker, så du kommer säkert att hitta en som du älskar.

Italienska viner du inte får missa

Italienska viner är några av de bästa i världen, och det finns många olika typer av vin som kan avnjutas. Från lätta och uppfriskande vita viner till rika och fylliga röda viner, det finns något för alla. Och självklart är ingen resa till Italien komplett utan att njuta av ett glas (eller två) gott italienskt vin.

Om du letar efter ett vitt vin att njuta av under din resa bör du definitivt prova en Pinot Grigio från Veneto-regionen. Detta krispiga och aromatiska vin är perfekt för att smutta på en varm sommardag. Eller om du föredrar röda viner kan du inte göra fel med en Chianti från Toscana. Detta klassiska italienska röda vin är perfekt att kombinera med en rejäl italiensk måltid.

Oavsett vilken typ av vin du tycker om, se till att prova några när du är i Italien. Det är en upplevelse som du inte vill missa!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev