Meny Stäng

Att anlända till Sicilien – välkommen till Palermo!

Annons

Att komma från Sardinien till Sicilien var lite av en chock. Palermo var lugnt i den tidiga söndagsmorgonen, men när vi stannade för att handla mat i en förort hade människorna vaknat till liv. Bilar tutade, försäljare ropade, hundar skällde (eller låg överkörda) och afrikanska män envisades med att packa våra kassar eller köra bort vår kundvagn för att få 50 cent.

Palermo – myllrigt som i Marocko

Vi trängdes i en liten högljudd tobaksbutik för att köpa internet sim-kort (vilket inte lyckades), vi köpte skivor från en enorm svärdfisk som låg dramatiskt styckad i ett gatustånd med svärdet rakt uppåt och vi köpte frukt i ett annat gatustånd där vi blev överösta med betydligt mer meloner och päron än vi tänkt.

Soporna låg lämnade i högar precis överallt, dammet yrde och hettan var kompakt. Det kändes som att vi kommit till … Marocko!? Till och med husen, de fyrkantiga stenhusen med parabolerna på taken, påminde oss om Marocko.

Vi startar vår Sicilien-vistelse med att handla svärdfisk
Vi startade vår Sicilien-vistelse med att handla svärdfisk utanför Palermo

Svårt att hitta camping

Vi styrde husbilen mot en camping i Palermos utkant men hittade inte fram – alla gator var smala och fulla av hål, och överallt stod bilar parkerade halvvägs in på vägbanan. Dessutom var det enkelriktat överallt. Vi var i närheten av campingen, men vi kom inte fram. Vi gav upp.

Mot San Vito Lo Capo, väster om Palermo

Vi körde istället mot udden San Vito Lo Capo väster om Palermo, där det skulle finnas flera campingar. Eftersom vi inte lyckats köpa ett internet sim-kort ville vi ha WiFi. På den första campingen fanns det WiFi-spots och vi checkade in. Sedan visade det sig att ”WiFi is not working”. Personalen ryckte ointresserat på axlarna och menade att de inte kunde göra något åt saken.

Vi checkade irriterat ut och begav oss till nästa camping. ”Yes free WiFi, but only in the bar” – ok, det duger! Vi checkade in och väntade på att baren skulle öppna vid 17-tiden. Det gjorde den, men ”Sorry, problem with WiFi this week”…

Om vi inte varit så trötta efter färjeturen hade vi säkert checkat ut i rena ilskan, men nu blev vi kvar. Lite tuff start på Sicilien, men när vi vilat ut ska vi ta oss tid att upptäcka ön med nya ögon. Just nu sitter vi nere i den lilla byn intill campingen och bloggar från en bar …

Vi åkte förbi flera stränder - fina, men oj så mycket folk!
Vi åkte förbi flera stränder – fina, men oj så mycket folk!
Castellammare del Golfo, väster om Palermo
Castellammare del Golfo, väster om Palermo
Udden San Vito lo Capo, där vi befinner oss nu
Udden San Vito lo Capo, där vi befinner oss nu

Prenumerera på vårt nyhetsbrev