Meny Stäng

Den vackra staden Trapani på Siciliens västkust

Idag åkte vi till Trapani på Siciliens västkust, och vårt huvudsakliga mål var att köpa internet-simkort, men vi fick också se en otroligt vacker stad! Vi lyckades förstås komma fram på eftermiddagen då allting var stängt (siesta), och på det sättet fick vi istället tid att promenera runt i Gamla stan.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Gamla stan i Trapani

Det som skiljer Gamla stan i Trapani från tusentals andra gamla städer i Europa är att den känns väldigt mäktig. Husen är gamla, men samtidigt stora och otroligt pampiga. Hit tror jag för övrigt att man kan flyga från Sverige och ja, vi hörde faktiskt ett gäng svenskar i stan. Vi hörde också en hel del amerikaner som anlänt med det stora kryssningsfartyget som låg i hamn.

Hur gick det med simkorten då? Jo, riktigt bra! När vi till slut väntat ut siestan (genom att promenera i stan samt att läsa i husbilen) lyckades vi köpa varsitt simkort. Vi fick 20 GIG för 290 kr/styck från bolaget TIM. Så nu hoppas vi kunna blogga även när vi fricampar!

Det stora kryssningsfartyget ligger i hamn, precis intill Gamla stan
Det stora kryssningsfartyget ligger i hamn, precis intill Gamla stan

Sevärdheter i Trapani

Trapani är en vacker och mäktig stad att strosa runt i. En av de mest impinerande sevärdheterna är katedralen san Lorenzo, som byggdes år 1421.

Strandpromenaden Dante Alighieri är också mycket populär. Stränderna går längst med promenaden, och man har den gamla staden åt ena hållet och de vackra Egadiska öarna åt det andra.

italien, Sicilien, Trapani

Utflykter från Trapani

Med Trapani som utgångspunkt finns det möjlighet att göra olika utflykter. Till exempel kan man besöka olika öar som ligger utanför kusten. Man kan också ta sig upp i bergen för sevärdheter och vyer.

Egadiska öarna

Om man vill kan man göra utflykter till de Egadiska öarna, det vill säga Favignana, Levanzo och Marettino.

Ön Pantelleria

En annan utflykt som vore spännande att göra är att ta en tur till ön Pantelleria. Det går en rutt till denna sagoö, och det är från just Trapani. Ön ligger mellan Sicilien och Tunisien, mitt ute i havet. Ön har bland annat besökts av Madonna och Armani har hus här. Vilken fascinerande plats!

Erice

För att besöka Erice, som ligger bland bergen, tar man linbana eller buss 750 meter från Trapani. Det här är en väldigt gammal stad med två torn från medeltiden. ”Venus” och ”Pepoli”.

Du kan också gå upp till Porta Castellammare – de tre kyrkorna St. Maria Maddalena, St. Ippolito och Santa Maria Maggiore och få en hisnande vy över Bonagia-bukten och hela medelhavet.

Fortsatt resa söderut

Efter vår lyckade tur till Trapani följde vi vägen söderut, tätt längs kusten. Vi fick se den saltutvinning som är business här, mellan Trapani och Marsala. Man kan se de små saltdammarna där havssaltet utvinns och alla salthögarna, samt alla kvarnar ute i vattnet. Vi fricampar här ikväll, med utsikt över saltdammarna och saltet. Långsamt känns det som att vi börjar hitta rätt här på Sicilien!

Sicilien
Saltdammar mellan Trapani och Marsala på Sicilien
Saltdammar mellan Trapani och Marsala på Sicilien
Sicilien kväll
På kvällen såg vi ett bröllop
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev