Meny Stäng

Den vackra staden Trapani på Siciliens västkust

Idag åkte vi till Trapani på Siciliens västkust, och vårt huvudsakliga mål var att köpa internet-simkort, men vi fick också se en otroligt vacker stad! Vi lyckades (förstås) komma fram på eftermiddagen då allting var stängt (siesta), och på det sättet fick vi istället tid att promenera runt i Gamla stan.

Gamla stan i Trapani

Det som skiljer Gamla stan i Trapani från tusentals andra gamla städer i Europa är att den känns väldigt mäktig. Husen är gamla, men samtidigt stora och galet pampiga. Hit tror jag för övrigt att man kan flyga från Sverige och jepp, vi hörde svenskar i stan. Vi hörde också en hel del amerikaner som anlänt med det stora kryssningsfartyget som låg i hamn.

Det stora kryssningsfartyget ligger i hamn, precis intill Gamla stan
Det stora kryssningsfartyget ligger i hamn, precis intill Gamla stan

Hur gick det med simkorten då? Jo, riktigt bra! När vi till slut väntat ut siestan (genom att promenera i stan samt att läsa i husbilen) lyckades vi köpa varsitt simkort. Vi fick 20 GIG för 290 kr/styck från bolaget TIM. Så nu hoppas vi kunna blogga även när vi fricampar!

italien, Sicilien, Trapani

Sevärdheter i Trapani

Staden är sjukt mäktig och har också många sevärdheter som Katedralen San Lorenzo,

Lungomare Dante Alighieri

Strandpromenaden Dante Alighieri är nyckeln till den här fantastiska staden. Stränderna går längst med promenaden, och vi har den gamla staden åt ena hållet och de vackra Egadiska öarna utanför.

Egadiska öarna

Se de egadiska öarna Favignana, Levanzo och Marettino. En båttur runt Egadine skärgård till det kristallklara havet.

Favignana
Sicilien
Egadiska öarna

Ön Pantelleria

Det går en rutt till denna sagoö (vulkanö) och det är från Trapani. Den ligger mellan Sicilien och Tunisien och det är så sjukt coolt. På kartan ser Malta ut som en liten kobbe, och det här ska vi uppleva senare i livet. Ön är besökt av Madonna och Armani har hus här och har hittat denna guldplats på jorden.

På ön en vacker lagun

Erice

Från staden tar man linbanan eller bussen upp 750 meter till Bergstaden Erice. Det här är en väldigt gammal stad med två torn ”Venus” och ”Pepoli” från medeltiden.

Du kan också gå upp till Porta Castellammare – de tre kyrkorna St. Maria Maddalena, St. Ippolito och Santa Maria Maggiore och få en hisnande vy över Bonagia-bukten och hela medelhavet.

Fortsatt resa söderut

Efter vår lyckade tur till Trapani följde vi vägen söderut, tätt längs kusten. Vi fick se den saltutvinning som är business här, mellan Trapani och Marsala. Man kan se de små saltdammarna där havssaltet utvinns och alla salthögarna, samt alla kvarnar ute i vattnet. Vi fricampar här ikväll, med utsikt över saltdammarna och saltet. Långsamt känns det som att vi börjar hitta rätt här på Sicilien!

Sicilien
Saltdammar mellan Trapani och Marsala på Sicilien
Saltdammar mellan Trapani och Marsala på Sicilien
Sicilien kväll
På kvällen såg vi ett bröllop

sopor

Det är lite synd att maffian här nere som du aldrig ser röken av, men som förhandlar fram kontrakt med sopor och sen inte håller dem. De begär mer pengar efter ett tag och får nej och sen tömmer de soporna rakt ut i naturen. Det är enormt mycket sopor på många områden. Förjäkligt tycker vi.