Meny Stäng

Udden San Vito Lo Capo – vacker natur på Sicilien

Annons

San Vito Lo Capo ligger på utstickande udde på västra Sicilien, strax norr om Trapani. Här finns vacker natur i form av dramatiska berg och fina stränder. Byn är liten men charmig och på den ”stora” gatan finns gott om restauranger, barer, butiker och flanerande turister.

Den stora gatan i centrum mynnar direkt ut i stranden och på dagen ser man människor på byns gator i badkläder med något tunt plagg ovanpå. På kvällarna klär folk upp sig lite som man gör i Italien – trevligt om man jämför med Sverige!

Resan till San Vito Lo Capo, Sicilien

Efter att vi åkt av färjan och kommit till Palermo tidigt på morgonen, så valde vi att inte stanna i staden. Vi fick ett tips att stanna i närheten av Palermo, men det var bara sopor överallt så vi valde att åka vidare.

Castellammare del Golfo

Vi passerade vackra platser på vägen men det går inte att stanna överallt för då kommer vi aldrig hem … Lyckotanke!

Italien, Sicilien, Castellammare del Golfo
Italien, Sicilien, Castellammare del Golfo
Ser underbart ut men vi måste vidare

Camping i San vito lo Capo

Strax intill byn ligger flera campingar, och vi har tagit in på en av dem. Det finns också gott om parkeringsplatser för husbilar där man kan övernatta.

San Vito Lo Capo

Middag på restaurang

Det har tagit lång tid att få igång vårt kylskåp efter avstängningen på färjan (man får inte ha gasolen påkopplad) och vi har inte alltför mycket hemma. Igår valde vi att för en gångs skull äta ute. Att äta fisk eller kött (segundo piatto) i Italien är dyrt och ganska trist eftersom den ensamma köttbiten/fisken aldrig kombineras med några goda såser eller liknande. Om man vill komplettera med pommes frites och grönsaker börjar det bli riktigt dyrt.

Pizza … för sista gången på länge

För första gången på fem (!) år valde vi att beställa en pizza. Huah, nu dröjer det nog fem år till nästa gång igen! Efter bara några tuggor kom den där tunga svullna känslan i magen. Inte var pizzan speciellt god heller: liten och tjock med massor av ost och väldigt lite av den valda fyllningen (tonfisk och lök). Nej, det här med pizza begriper vi inte alls!

Sorry, Italien … I den här delen av Sicilien borde man kanske prova couscous istället. Det verkar det finnas gott om!

Sicilien natur
Italien, Sicilien, San Vito lo Capo
Italien, Sicilien, San Vito lo Capo

Prenumerera på vårt nyhetsbrev