Meny Stäng

Marina di Ragusa – sol och bad på Sicilien

Annons

Nu har vi kommit till Marina di Ragusa, som ligger vid kusten inte så långt från Ragusa. Vi rullade in på ställplatsen här sent igår kväll. Detta är en ganska ordinär ställplats på en asfaltsparkering, men det finns service (även dusch!) och vi fick ett fantastiskt mottagande av Tony, som genast ville berätta allt om vart vi kommit, om ölfestivalen som pågår och hur vi skulle hitta ner på stan.

Gratis ställplats

Tony berättade också att det kommer svenska pensionärer hit till ställplatsen på vinterhalvåret – och står här i sex månader! Vi trodde att det kostar 10 euro/dygn att stå här (Tony var lite flytande på just denna fråga och pratade om någon box man kunde lägga pengar i?) Men sedan visade det sig att det är gratis. Boxen är frivillig!

Ställplatsen i Marina Ragusa är på asfalt mitt i solen, men vi har fått suveränt mottagande!
Ställplatsen i Marina di Ragusa – hett på asfalten, men vi har fått suveränt mottagande!

På semester i Marina di Ragusa

Här i Marina di Ragusa är det tydligen lugnt på vintern, men på sommaren kommer alla Ragusabor hit, och många har sommarbostad här (enligt Tony).

Detta är en semesterort med caféer, butiker, barer och en lång strand, och just nu är det proppfullt på stranden och i glassbarerna! Eftersom det är så hett på asfaltsparkeringen har vi hängt några timmar i skuggan på en strandbar mitt på dagen.

Andra ägnade sig åt att designa små hyllor (eller nåt sånt?) under en markis vid stranden
Andra ägnade sig åt att designa små hyllor (eller nåt sånt?) under en markis vid stranden

Italiensk mat

Och så det här med italiensk mat då … Vi blev hungriga och såg att sällskapet vid bordet bredvid hade beställt varsin inbakad macka. En sån tar vi! Vi visste inte vad det var för fyllning, men det var ju spännande! Kanske skinka? Kanske champinjoner? Kanske bara tomat och ost?

Döm om vår förvåning när vi insåg att mackan var fylld med lasagneplattor … Alltså, italiensk mat upphör inte att förvåna mig! Tyvärr oftast inte på det positiva sättet dock. Ikväll ska vi kika i butikerna i centrum och kolla in den här ölfestivalen som vi fått höra om.

Semester i Marina di Ragusa. Peter med vår underliga lunch - bröd med inbakade lasagneplattor...
Peter med vår underliga lunch – bröd med inbakade lasagneplattor…

Prenumerera på vårt nyhetsbrev