Meny Stäng

Ställplats i Pozzallo – Sicilien i sommarhetta

Annons

Nu har vi hittat till en ställplats i Pozzallo på Sicilien. Högsäsong och 35-gradig hetta är påfrestande när man reser, och Sicilien gör sig förmodligen bättre en annan tid på året. Campingar är förstås också betydligt dyrare under högsäsong och vi vill gärna hitta prisvärda ställplatser, men asfaltsparkeringar utan skugga är tufft i värmen … En positiv sak är att det trots högsäsong inte varit fullt någonstans.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Trevlig ställplats i Pozzallo

På flera ställplatser har det inte varit mer än halvfullt, så det är inga problem att hitta platser. Vi har nu fortsatt österut längs Siciliens sydkust och kommit fram till Pozzallo, där vi hittat en trevlig ställplats. Här står vi på något som känns som en grön och fin trädgård, bredvid ett stort bostadshus, på Salvamar Camper Sosta.

Pozzallo
En kartbild över hur vi har rest hittills på Sicilien
En kartbild över hur vi har rest hittills på Sicilien

Bra service, bra läge, bra pris

Vi står på Salvamar Camper Sosta precis utanför Pozzallo. Den här ställplatsen har den mesta service man behöver, inklusive el (skönt – för då kan vi ha på fläkten!) och WiFi. Priset är 20 euro/dygnet inklusive allt, och om man stannar flera dagar blir det billigare.

Ställplatsen ligger på en stor grön gräsmatta (vattenspridarna går för fullt) i något som känns som en stor privat trädgård med ett bostadshus mitt i, och vi kan gå härifrån och rakt ut på stranden. På ”vår” ände av stranden är det heller inte så mycket folk. Detta känns som ett ställe där vi kan försöka överleva hettan i några dagar!

Ställplatsen i Pozzallo - skönt att stå på gräs istället för asfalt i hettan!
Ställplatsen i Pozzallo – skönt att stå på gräs istället för asfalt i hettan!

Oväntade händelser vid ställplatsen

Både igår och idag har vi hängt här på ställplatsen i Pozzallo, Sicilien. Vi har inte ens gått ner till stranden, utan bara tvättat lite kläder, städat bilen och hängt vid våra datorer. Sååå skönt! Så hur mycket kan hända egentligen? Jo, en hel del!

Oväntad händelse 1

Vi fick ett tips på Facebook om att man kan fylla sina gasoltuber i närheten av Pozzallo (Stort tack Christina!). Du som följt vår resa från början kanske minns att vi inte har fast gasolinstallation. Vi har den senaste tiden kört omkring med två tomma svenska tuber och en halvfull fransk tub, hela tiden med vetskapen om att vi står inför ett problem när den franska tuben tar slut. Varje land har ju sina egna tuber, egna kopplingar och egna gasolsystem, bara för att göra livet krångligt…

Efter att vi fått tipset passade vi på att fråga ställplatsägaren och jodå, det skulle han nog kunna fixa!!! Han tog med båda våra svenska tuber utan att vi behövde ta ett steg utanför ställplatsen. Senare visade det sig i och för sig vara krångligare än väntat, men de hjälpsamma sicilianarna gav inte upp så lätt!

Ställplatsägaren skruvade loss vår gasolslang och så skulle de göra ett nytt försök nästa dag. Vi blev av med möjligheterna att laga mat den kvällen, men då lånade ägaren snällt ut en kokplatta. Och idag kom han med två fyllda svenska gasoltuber. Helt fantastiskt!

Peter lagar musslor på lånad kokplatta (vid ett eluttag på ställplatsen eftersom det var italienskt eluttag med tre piggar)
Peter lagar musslor på lånad kokplatta (vid ett eluttag på ställplatsen eftersom det var en italiensk kontakt med tre piggar)

Oväntad händelse 2

Vi hittade en dag goda fikon i en mataffär och sedan dess har vi letat efter fikon överallt, utan att hitta. Igår tittade vi lite närmare på busken vi parkerat bredvid. Men oj, det var ju ett fikonträd! Ställplatsägaren kom dessutom gående med en stor hög fikon som han tyckte att vi skulle ha och visade på trädet vilka som snart ska mogna. Det är bara att ta!

Fikonträdet vid vår husbil - fikonen mognar snabbt och varje dag är det några nya som är ätmogna!
Fikonträdet vid vår husbil – fikonen mognar snabbt och varje dag finns där några nya som är ätmogna!
Italien, Sicilien, Pozzallo
Fantastiskt att kunna plocka fikon direkt från trädet!

Oväntad händelse 3

När man i godan ro spankulerar runt på den här ställplatsen i Pozzallo vet man inte vad man ska stöta på. Först var det tre tiggande katter som gjorde oss sällskap. Därefter kom Herr Hund förbi. När vi lite senare promenerade runt upptäckte vi att det finns fullt av fiskdammar. Ställplatsägaren dök upp med bröd och matade fiskarna så vi skulle få se dem – flera tusen akvariefiskar i olika färger och storlekar!

En av våra nya kattvänner känner sig hemmastadd på vår entrématta
En av våra nya kattvänner känner sig hemmastadd på vår entrématta
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev