Meny Stäng

Giardini Naxos – populärt badort på Sicilien

Giardini Naxos, som ligger alldeles intill Taormina, är en populär badort på Sicilien. Faktum är att flera läsare skrivit att de varit just här, och det verkar bland annat som att Fritidsresor arrangerar charter hit.

Det ligger många hotell längs kusten och det är trångt på stranden. Den biten av stranden som vi provade får inte så många pluspoäng av oss dock … alldeles för stenig och grusig. Desto mer fascinerande är det att läsa om de gamla grekernas solsemestrar för drygt 2000 år sedan!

Solsemester på de gamla grekernas tid

Jepp, redan de gamla grekerna brukade åka på solsemester! Borgerskapet i Syrakusa åkte under antiken till Taormina på sol- och badsemester. Undrar hur det såg ut på stränderna då??? De gamla grekerna använde kanske inte bikini, men om du trodde att bikinin kom på 50-talet har du helt fel!

I en villa i den sicilianska orten Piazza Armerina har man hittat massor av mosaik från 400-talet. Här kan man se ett helt gäng “bikiniflickor” som utövar olika sporter.

Ställplats för husbilar i Giardini Naxos

I Giardini Naxos finns flera ställplatser som vi valde att ställa oss på Aurora Parking. Den här platsen ligger på gångavstånd till stranden och man har också nära till bussen som tar en upp till Taormina. Vi betalade 20 euro/dygn och servicen var helt ok, även om vi stod väldigt trångt. (Inga säkerhetsavstånd här inte!) Tyvärr fungerade inte WiFi, även om det enligt uppgift skulle finnas. Allt går och det var bara ett dygn samt att vi stod längst ut om det händer något.

Camping på Giardini Naxos
Ställplats på Giardini Naxos

Missade du förra inlägget om husbilsresan 2015? Läs Etna och Siciliens östkust