Meny Stäng

Taormina på Sicilien – och en bloggträff

Taormina på Siciliens östkust är den absolut vackraste och charmigaste staden vi sett på Sicilien. Belägen högt uppe på ett berg bjuder staden både på en hisnande bilfärd uppåt med branta hårnålskurvor och på en fantastisk utsikt över havet. Vi överöstes med en häftig regnskur vid vårt besök, men hoppas att bilderna ändå kan göra staden lite rättvisa. Dessutom träffade vi en bloggare som jag följt ända sedan hon började blogga från Sicilien för 6,5 år sedan!


Linbana och sevärdheter i Taormina

Taormina är en populär ort för turister som kommer med flyg eller angör med kryssningsfartyg, och det är inte svårt att förstå varför. Staden är otroligt charmig med sina trånga gränder, charmiga husfasader och otaliga uteserveringar. Staden ligger högt upp från havet men förbinds med Mazzarostranden nedanför med en funiva – en linbana.

Om man vill besöka några sevärdheter i närheten finns en grekisk teater från 200-talet och två medeltidsborgar (Castello di Taormina och Castelmola) – och så förstås vulkanen Etna. Men bara att promenera runt i gränderna eller ta ett glas vin på en av alla charmiga uteserveringar är en upplevelse!

Vackra och charmiga husfasader i Taormina
Vackra och charmiga husfasader i Taormina
Varje hus, varje fönster och varje balkong har sin speciella charm
Varje hus, varje fönster och varje balkong har sin speciella charm

Bloggare som bor på Sicilien

Redan när Johanna började blogga från Sicilien för 6,5 år sedan började jag följa hennes blogg Living in Sicily – det var faktiskt en av de första bloggar jag började läsa. Det var fantastiskt roligt att vi kunde träffas igår över ett glas vin i Taormina. Johanna driver en egen business på Sicilien, bland annat med export av ekologiska grönsaker, och det var otroligt intressant att få höra mer om den sicilianska kulturen och om hur saker och ting fungerar här, både i privatlivet och i företagsvärlden.

Italien, Sicilien, Taormina
Italien, Sicilien, Taormina

De kulturella skillnaderna från Sverige är stora, inte minst när det gäller vad som förväntas av en kvinna respektive en man. Fantastiskt att träffa någon som kan dela med sig av dessa erfarenheter, som ju är svårt att snappa upp när man reser runt som turist. Tack för en trevlig och intressant kväll, Johanna!

Johanna och Peter på en uteservering i Taormina
Johanna och Peter på en uteservering i Taormina