Meny Stäng

Tropea i Italien – njut av semester i Kalabrien

Tropea i Italien tog oss med storm. Klipporna är höga, och byn ligger högst upp med utsikt över det djupblå havet och de vita stränder. Denna medeltidsstad är fylld av mysiga gränder och uteserveringar, där man kan njuta av mat och vin. Semester i Kalabrien känns helt rätt just nu!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tropea i Italien

Tropea är en ort i regionen Kalabrien i sydvästra Italien, det vill säga i Italiens “tåspets”. Hit åker italienarna själva när de har semester, och om du tar dig hit förstår du varför. Allting på den här platsen ger ett “vill ha mer”-sug.

Tropea i Italien – mest italienska turister

Det är många turister här i Tropea, det är uppenbart, men vi hör i stort sett bara italienska. Det spelar ingen roll om vi promenerar omkring på stranden eller i stan, det är italienska vi hör överallt.

Se och göra i Tropea

Tropea är en sevärdhet i sig självt och man vill förstås först och främst se de branta klippor som omger staden. Helt fantastiskt! Det är också en sevärdhet att upptäcka de vindlande och trånga gränderna i stan. Kolla också gärna in kyrkan Santa Maria dell’Isola, som har en brant klippa ut mot havet.

Tropea är ett utmärkt ställe för sol och bad. Det finns massor av härliga klippor att bada ifrån. Det finns också ett antal populära stränder. Förbered dig på grovkornig sand, och fantastiskt turkost vatten.

Det är otroligt hett nu i augusti, så man orkar inte så mycket. Vi har shoppat lite (ett par tunna sommarbyxor bland annat), och suttit ner på en uteservering för att njuta av en kall öl. Man kan också kolla in solnedgången från Piazza Canone.

Bad från klippor i Tropea i Italien – semester i Kalabrien

Ställplats – att umgås utan gemensamt språk

Det finns en camping och en stor ställplats för husbilar, som båda ligger centralt. Vi hamnar ändå på en gratisparkering tillsammans med ett helt gäng andra husbilar. Framåt kvällningen blir det riktigt fullt och vi pratar länge med våra supertrevliga husbilsgrannar från Palermo – en familj på tio personer där endast den 22-åriga dottern kan lite engelska. Men vid det här laget vet vi vad alla italienare vill fråga, så då blir det lättare att förstå.

Freedom på nattparkering i Tropea. Trodde ni vi blev ensamma? Inte då!

“Bambini?” De enorma katolska familjerna liksom måste fråga om vi har barn. Jag pekar på Peter och förklarar att hans söner är “adulti”  och “in Svezia”. Då frågar de “Più?” (mer?) och pekar på mig. Nej, inga fler barn! Kulturkrock? Javisst! Men vi har fantastiskt trevligt med de generösa italienarna som bjuder på sig själva, även fast vi knappt har något gemensamt språk.

Parkerinsplatsen på natten - fullt av liv mellan husbilarna!
På kvällen blir parkeringsplatsen full av husbilar – och umgänget blir högljutt och trevligt!

Utflykter från Tropea

Om du semestrar i Tropea i södra Italien funderar du kanske på utflykter. En intressant utflykt är att besöka Sicilien! Andra intressanta utflyktsmål inkluderar Apulien och Döskallekyrkan i Oranto.

Apulien

Har du varit i Tropea? Hur var din upplevelse?

Fakta om Tropea

  • Land: Italien
  • Region: Kalabrien
  • Provins: Vibo Valentia 
  • Invånare: Drygt 6300 (2017)

Att ta sig runt

Det kanske allra bästa sättet att ta sig runt i Tropea är att promenera. Den centrala staden är centrerad och man hittar det mesta inom gångavstånd. Det är naturligtvis också möjligt att hyra bil.

Tropeas historia

  • Legender och antik historia: Enligt en gammal legend grundades staden av Herkules. Gravar från det antika Magna Graecia har hittats här.
  • Målning av Jungfru Maria: En målning av Jungfru Maria från 1330 hänger i Cattedrale du Maria Santissimia di Romana, en kyrka från 1100-talet. Målningen är från bysantinsk era. Det finns många historier kring målningen. Bland annat drömde en biskop i staden, Ambrogio Cordova, många gånger att han måste hålla målningen säker i Tropea.
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev