Meny Stäng

Tropea i Italien – njut av semester i Kalabrien

Tropea i Italien tog oss med storm. Klipporna är höga, och byn ligger högst upp med utsikt över det djupblå havet och de vita stränder. Denna medeltidsstad är fylld av mysiga gränder och uteserveringar, där man kan njuta av mat och vin. Semester i Kalabrien känns helt rätt just nu!

tropea i Italien – mest italienska turister

Tropea ligger i Kalabrien, det vill säga längst ner i Italiens tåspets. Det är många turister här, det är uppenbart, men vi hör i stort sett bara italienska. Det spelar ingen roll om vi promenerar omkring på stranden eller i stan, det är italienska vi hör överallt. Det är otroligt hett och vi har shoppat lite, och suttit ner på en uteservering för att njuta av en kall öl.

Bad från klippor i Tropea i Italien - semester i Kalabrien
Bad från klippor i Tropea i Italien – semester i Kalabrien

Att umgås utan gemensamt språk

Det finns en camping och en stor ställplats för husbilar, som båda ligger centralt. Vi hamnar ändå på en gratisparkering tillsammans med ett helt gäng andra husbilar. Framåt kvällningen blir det riktigt fullt och vi pratar länge med våra supertrevliga husbilsgrannar från Palermo – en familj på tio personer där endast den 22-åriga dottern kan lite engelska. Men vid det här laget vet vi vad alla italienare vill fråga, så då blir det lättare att förstå.

“Bambini?” De enorma katolska familjerna liksom måste fråga om vi har barn. Jag pekar på Peter och förklarar att hans söner är “adulti”  och “in Svezia”. Då frågar de “Più?” (mer?) och pekar på mig. Nej, inga fler barn! Kulturkrock? Javisst! Men vi har fantastiskt trevligt med de generösa italienarna som bjuder på sig själva, även fast vi knappt har något gemensamt språk.

Freedom på nattparkering i Tropea. Trodde ni vi blev ensamma? Inte då!
Freedom på nattparkering i Tropea. Trodde ni vi blev ensamma? Inte då!
Parkerinsplatsen på natten - fullt av liv mellan husbilarna!
På kvällen blir parkeringsplatsen full av husbilar – och umgänget blir högljutt och trevligt!