Meny Stäng

Att köra bil i södra Italien

De två senaste dagarna har vi kört ganska långa sträckor här i södra Italien. I förrgår körde vi från Sicilien till Tropea på Kalabriens östkust och igår fortsatte vi nordost till Taranto. Ibland har vi hamnat mitt inne i städer och byar, och att det är trångt att köra med en husbil på stadsgatorna är förstås bara förnamnet.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Man ska inte bara se upp för alla mötande bilar (som har otroligt bråttom) utan också för alla bilar som är parkerade på snedden och för alla utskjutande balkonger. Men att köra på motorvägarna är inte heller helt avslappnande …

Motorvägar med överraskningar

Kalabrien består till stor del av höga berg och vi körde genom tunnel efter tunnel. Ibland var det som om vägen enbart bestod av tunnlar. I Golfo di Taranto var stränderna flacka och grusiga och vi bestämde oss för att fortsätta mot Apulien/Puglia (klacken). Att ligga i 100 km/h (eller fortare) på en motorväg innebär vanligtvis inga som helst problem med en husbil. Att ligga i 100 km/h när man aldrig vet vad som ska hända härnäst är värre.

Kanske en liten italiensk bil som vill köra om på insidan? Kanske ett stort gupp i vägbanan eller ett djupt hål? Kanske en bro med tjocka skarvar mellan broplattorna? Du som inte har husbil kan ju försöka föreställa sig hur det är att köra över stora gupp med 3,5 ton och en massa klirrande husgeråd och vinflaskor…

När vi på slutet hamnade mitt i den stora staden Taranto var Peter helt slut efter sju timmars körning med full koncentration. Han ville inte köra en meter till så det blev nattstopp på första bästa camping efter Taranto …

Tunnlar och åter tunnlar när man kör motorväg på Kalabrien
Tunnlar och åter tunnlar när man kör motorväg i Kalabrien
En karta som visar hur vi körde igår
En karta som visar hur vi körde igår, med bil i södra Italien

Sun Bay camping

Vi hittade fram till en camping vid San Vito-udden, strax söder om Taranto. Detta ställe ligger vid stranden, tillsammans med en restaurang och ett diskotek. Av någon anledning blev allting väldigt struligt när vi kom fram.

Det var svårt med både språket och betalningen, och det tog tid innan vi äntligen hittade fram till en plats. Det är inget direkt fel på campingen i övrigt, men vi känner inte heller att vi trivs riktigt här, så vi rullar nog snart vidare.

Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev