Idag presenterar vi en gästartikel

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Rom är den eviga staden som har erbjuder besökaren en svårförklarad och speciell magi. Klassisk skönhet möter modern elegans i en kombination som bara kan upplevas på plats. Det finns mycket att se och det är bra att planera vad du vill besöka på förhand. Framför allt om du vill besöka de stora attraktioner som Vatikanen.

Visst är det skönt att ta resan lite som den kommer men vill du se det bästa Rom har att erbjuda bör du boka entréer på förhand. Du kommer spara mycket tid och energi, dessutom slipper du långa köer och påträngande försäljare.

Upplev Vatikanen och Sixtinska kapellet på allra bästa sätt

Vatikanstaten är en självständig stat, den allra minsta självständiga staten i världen. Rom omsluter hela Vatikanstaten med dess prakt. Det krävs inget speciellt tillstånd för att besöka de största attraktioner. Däremot för att besöka Vatikanmuseerna och Sixtinska kapellet behöver du en biljett.

Det är en mäktig upplevelse att besöka Vatikanen med sina museer och Sixtinska kapellet. Eftersom Vatikanen är en av de mest populära sevärdheterna i Rom är det bäst att beställa biljetter på förhand. Risken är annars att du missar inträde eller måste stå timmar i köer för att få din entrébiljett. För riktigt bra tips inför Vatikanen och vad du bör tänka på; Besök här.

Det är att rekommendera att välja en guidad tur utan köer när du besöker Vatikanen. Mycket av sammanhangen går annars förlorade. Det är heller inte lätt att tolka religiösa symboler som är viktiga. Med en guide kommer du uppleva Vatikanen på allra bästa sätt.

Vad finns att se i Vatikanen?

Det finns olika många museer, utställningar och samlingar. Du kommer troligen inte hinna med att se allt. När du går med en guide får du besöka de mest sevärda delarna och får ut lite mer av besöket.

Sixtinska kapellet är kanske ett av de vackraste kapellen i världen. Här finns även kanske världens mest kända takmålningar, Michelangelos freskomålningar som gestaltar klassiska scener ur skapelsehistorien.

St. Peterskyrkan som är en av världens mest imponerande kyrkor. Här finns inte bara vackra målningar, statyer och pelare. Du kan bestiga kyrkan för en vidunderlig utsikt över Vatikanen och Rom när du når kupolen. Tyvärr är det inte tillgängligt för alla då du måste gå i smala trappor för att komma ända upp.

När är det bäst att besöka Rom och Vatikanen?

Framför allt runt heliga påskveckan är det som allra flest besökare som lockas till Vatikanen. Det är en upplevelse i sig att även som icke-troende katolik att besöka Vatikanen under påsken. Det sker flera spännande evenemang som är mycket sevärda.

Samtidigt kan du räkna med att det är extra många besökare och det är trångt. Påsken infaller olika datum mellan mars och april, exakt när kan vara bra att kontrollera på förhand.

WIFI.se

Ett annat viktigt datum är 21 april då man firar Roms födelse. Evenemanget heter Natale di Roma och är späckat av upplevelser. Bland annat kan du delta i en parad med tidstypiskt klädda gladiatorer.

Vatikanen och Rom passar annars att besöka året om. Rom är känt för sina riktigt varma somrar och vintertid kan det bli ganska kallt. Många uppskattar framför allt att besöka Rom under våren men även tidig höst.

Vintern har sin speciella charm i Rom, det är lite mörkare och kallare men staden är vackert upplyst. I december kan du uppleva ett julstämningen på riktigt i Rom. Vackra juldekorationer och ljus klär staden och som blir extra romantiskt. Även Vatikanen är med sin julkrubba och gran är en väl värt ett besök.

Det här bör undvika när du besöker Vatikanen och Rom

Vatikanen är ett mycket populärt turistmål i Rom och därmed finns det alltid lite fallgropar. Det är lätt att bli hungrig när du vandrat runt men det finns många turistfällor även kring Vatikanen. Därför är det bäst att kontrollera priserna innan du beställer något att äta och dricka.

Tyvärr har turister fått uppleva att notan kan bli en mycket dyr och otrevlig historia. Väljer du att ta dig några kvarter bort från de livligaste gatorna är ofta priserna och servicen bättre. Att vara observant på priserna gäller för hela Rom. Därför ska du helst läsa omdömen och bilda sig en uppfattning om kvalitén och priset på förhand.

Andra klassiska turistfällor är försäljare som lockar med souvenirer. En del erbjuder även biljetter till olika sevärdheter eller guidade turer som blir en besvikelse. Boka hellre upplevelser på förhand online för att slippa köer och blir lurad.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev