Meny Stäng

Vidare runt Sicilien -ställplats på västra Sicilien

Annons

Idag har vi fortsatt att köra runt Sicilien, från Marsala på Siciliens västkust och söderut längs kusten. Längs vägen efter Mazara del Vallo hittade vi många små vackra stränder, och vi skulle gärna ha fricampat där – om vi bara kommit ner med husbilen! Vägarna ner till stränderna är smala, fulla av stora håligheter och otroligt branta.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Runt Sicilien

Ibland är det enkelt att hitta någonstans att stanna över natten, och ibland är det svårt. Den här gången hade vi tänkt fricampa, men det var enklare sagt en gjort. Många av vägarna ner mot stränderna var alldeles för branta för att vi skulle kunna köra där med husbilen.

På andra ställen kändes det som att man hamnade på privat område, hur man än gjorde. Vi körde betydligt längre än vi hade tänkt från början? Var skulle vi kunna stanna för natten?

Kartan visar hur vi har kört på Sicilien hittills
Kartan visar hur vi har kört hittills, på vår väg runt Sicilien
Vi har kört förbi otroligt mycket odlingslandskap och många vinodlingar
Vi har kört förbi otroligt mycket odlingslandskap och många vinodlingar

Ställplatsen San Giorgio

Vi blev tvungna att fortsätta längre än tänkt, men hittade till slut ner mot stranden på en liten större väg. Vi hade ju egentligen tänkt fricampa, men vad hittade vi här? Jo, en ställplats för husbilar! Vi valde att köra in på ställplatsen, som ligger alldeles intill stranden. Här betalar vi 18 euro/dygn inkluslive toalett, dusch och fyllning/tömning av tankar.

Det är bra att det finns såna här enkla ställen, så att man inte behöver stå på de dyra campingarna hela tiden under högsäsong! Här står man på en lugn plats med mycket träd, alldeles intill en fin strand. Adressen är Giorgio 153, Agrigento och man måste ner på de små vägarna längs kusten för att hitta hit.

Köra runt Sicilien
Vi hittade flera vägar ner till charmiga små stränder – men vi vågade inte köra ner där med husbilen…
San Giorgio Sicilien
Här står vi i skuggan och flämtar
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev