Meny Stäng

Missa inte allt som Italien har att erbjuda

Idag presenterar vi ett gästinlägg

Intresset för resor inom Europa ökar stort bland många svenskar. En stor anledning till detta är såklart det kommande vaccinpasset och att vi alla längtat så länge efter att kunna börja resa som vanligt igen. Klassiska charterresor till Kanarieöarna, fastlandet i Spanien och Grekland har redan nu bokats friskt av tiotusentals svenskar under de kommande sommarmånaderna.

För många svenskar väntar även en underbar resa till Italien. För många som förälskat sig totalt i det vackra Italien är det även mångfalden som lockar. Här finns allt (och mycket mera därtill) för alla intressen och alla åldrar. Du hittar allt från vackra badstränder och shopping i världsklass till kultur, sport och inte minst fantastisk mat och dryck. Detta är bara några saker av allt det som Italien har att erbjuda de dryga 40 miljoner människor som besöker landet varje år.

Vad man vill se och upptäcka i Italien handlar såklart mycket om vad det är man är intresserad av. Amalfikusten, av många ansedd som Europas vackraste kustlinje, är bara ett av alla måsten att upptäcka i Italien och som även är ett område som man gärna vill komma tillbaka till år efter år efter år.

Ljuvliga Toscana är ett annat måste för många som älskar Italien, som det även är för alla som ännu inte har hunnit att besöka denna underbara region. Magisk natur, arkitektur, Florens i all sin prakt och ett av Italiens bästa mat- och vindistrikt, är bara några saker som gör Toscana till ett av Italiens mest populära resmål.

Södra Italiens pärlor, som öarna Sardinien och Sicilien, med all dess skönhet och vackra stränder är andra ställen som får en att häpna oavsett hur många gånger man än väljer att komma tillbaka.

Fotbollen och familjen – viktigast för många italienare

Milano och Rom är andra städer som många har som sina absoluta favoriter, inte minst när man är intresserad av kultur, shopping och fotboll. För många italienare är fotbollen något av det allra viktigaste som finns i livet, utöver den egna familjen som alltid kommer först för italienarna.

Ett klassiskt Rom-derby mellan Roma och Lazio är en upplevelse som måste ses på plats. Ett norrderby mellan Milan och Juventus är ett annat möte där fotbollsälskare får sitt lystmäte. Önskar man de mest högljudda och passionerade supportrarna i Italien ska man utan tvekan bege sig till pizzans hemstad Neapel för att se Napoli spela match på Diego Armando Maradona-stadion.

Att Italien även kan erbjuda allt från lyxiga hotell och mysiga vandrarhem till natursköna små boenden på landet gör också att man hittar alla typer av boenden att kunna njuta av för alla olika tillfällen och önskemål. Så, oavsett om du har den kommande semestern planerad eller oplanerad för i sommar kan det alltid finnas plats för en underbar resa till Italien.

Nyhetsbrev

Detta är ett gästinlägg. Observera att alla eventuella åsikter i artikeln är skribentens.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev