Annons

Dagen D. Äntligen var det dags för vindalarna och prova viner. Det här har jag pratat om i flera år, och vi ställer in gps:en på Verona och Valpolicella. Vi hade fått en rekommendation av en person, som la ett inlägg på vår sida, om ett fantastiskt Amaronevin som i Sverige kostar runt 800 kronor. Så varför inte prova att hitta dit?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Viviani

Gps:en tog oss väldigt högt upp bland bergen, i Azienda Agricola Viviani och alla druvor, och vi kom fram till ett ställe bland trånga gränder, och inte alls såg ut som någon vingård. Vi vågade inte åka in, för att inte fastna i gränden, så vi parkerade bilen en bit ifrån, och gick och letade. Inte en själ syntes till, och bara gamla hus. Vi gick iväg och tänkte att det var nog inte rätt adress, men det låg en fotbollsplan i närheten, så vi gick dit och frågade.

Dom kunde självklart bara italienska, men vi visade adressen och dom pekade att vi skulle dit vi kom ifrån. Ok, vi gick tillbaka och letade igen, men vi hittade ingenting, och när vi var på väg därifrån, så kom det en kille bakom oss som vi passade på att fråga. Visst kunde vi komma och provsmaka vin!

Valpolicella

Vi följde med och hans tillverkning låg under hans hus i suteräng, inte konstigt att vi inte hittade. Han hade sex olika sorter av Valpolicella och Amaroneviner. Det här är helt underbart, att bara få smaka och höra tillverkningsprocesserna och historien om vinerna, och på engelska, bara det är otroligt.

Vi tackar dig som inte skrev sitt namn på inlägget, men vi kom till en familj som har haft sina vinrankor i flera hundra år och har viner som är väldigt speciella. Vi har självklart köpt Casa dei bepi, som då är deras släktnamn, och vi betalade 334 kronor, och det är otroligt gott. Även hans Valpolicellaviner höll mycket hög klass, så vi shoppade på.

Mer vinprovning i Valpolicella

Sen åkte vi förbi ett ställe till och mer vinprovning, mer Amaroneviner, och även matviner för 30 kronor flaskan, så nu har vi för hela resan. Många kartonger vart det, men det är vin, ost och oliver varje dag, sjukt varmt och bada varje halvtimme. Otroligt vackert är det här, runt Gardasjön. Det här är verkligen semester!

Vin Valpolicella
Vin Amarone
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev