Meny Stäng

Val Gardena med husbil – när det inte blir som tänkt

Annons

Hur är det att uppleva Val Gardena med husbil? Det hade vi planerat att utforska, men det blev inte precis som tänkt. Från den vackra alpsjön Lago di Braies var det inte alltför långt att köra, men av olika anledningar stannade vi inte så länge i Val Gardena som vi hade planerat.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från Lago di Braies till Val Gardena

Vi startade med att köra från den vackra sjön Lago di Braies till Selva di Val Gardena, vilket enligt GPS:en skulle ta runt en timme och 40 minuter. I själva verket tog det betydligt längre tid eftersom vi satt i köer, köer och åter köer. Vi fotade den vackra naturen, instagrammade, skrev blogginlägg och sov (don´t worry, bara Helena som inte satt vid ratten!).

Till Val gardena
Italien berg

Framme i Val Gardena

Val Gardena, eller Gröden som dalen heter på tyska, är ett italienskt skidområde som inkluderar tre orter: Ortisei, Selva och Cristina. Vi hade ingen aning om vilken av dessa orter vi vi borde välja, men efter lite googlande föll lotten på Selva.

Eftersom vi blev försenade i bilköerna var vi inte framme i Selva förrän strax efter tolv, precis när siestan börjat. Vi kände att vi behövde hjälp av turistbyrån för att hitta rätt i dalen, och eftersom ingen camping fanns i närheten stannade vi på en parkering och väntade ut siestan i tre timmar. Att gå ut ur husbilen var det inte tal om eftersom det ösregnade det hela tiden …

Val gardena med husbil
Framme i Selva i Val Gardeba

På turistbyrån i Selva i Val Gardena

Vi ville gärna veta vilken av de tre orterna som kan vara smart att välja med husbil, men det ville tjejen på turistbyrån inte hjälpa till med eftersom hon ”endast jobbar för Selva”. Hon kunde berätta att det inte fanns någon camping i närheten, men att det fanns en parkeringsplats utan service samt att de hade en ny lift till ett berg där vi kunde vandra. I ösregnet.

Ärligt talat, ingen skugga ska falla på Val Gardena. Det är mycket möjligt att det är utmärkt att komma hit med husbil, om man vet vart man ska ta vägen (och om vädret är bättre). Vi tar jättegärna emot tips och erfarenheter, och vi kan tänka oss att återvända vid något annat tillfälle. Den här gången valde vi att lämna och rulla vidare.

Val gardena Italien

Från Val Gardena till Negrar

Vi rattade ut husbilen från parkeringsplatsen i Val Gardena och ställde in GPS:en på Negrar i Valpolicella, där vi planerat att vi skulle handla vin. Sedan började vi köra. Denna resa skulle ha tagit drygt två timmar, men tog betydligt längre tid på grund av alla köer. Inte vår dag den här dagen!

Till Negrar
Väg Italien
Bilkö
Köer både på motorvägen, och för att komma av motorvägen

Framme i Negrar

Väl framme i Negrar hittade vi en superbra ställplats och sov en välbehövlig natts sömn innan vi vaknade upp och skulle handla vin. Vilken dag det var??? Söndag! Just det ja, nu när vi ändrat planeringen kom vi ju hit fel dag!

Vi stannade ytterligare en dag på ställplatsen och utnyttjade tiden till att städa husbilen och att skriva reportage för en husbilstidning. Imorgon berättar vi om vindalen Valpolicella och om ett smart sätt att handla vin här.

Det går inte alltid som man tänkt sig, men på ett eller annat sätt löser det sig ändå. På sätt och vis är det ju också lite av charmen med att resa med husbil! Vilka är dina erfarenheter av att det inte går som du tänkt på resan?

Tvätta husbil
Peter tvättar husbilen i Negrar i Italien
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev