Att göra ett besök bland vingårdarna i Valpolicella var en av de saker vi verkligen sett fram emot! Vi besökte tre vinproducenter: Viviani, Benedetti och Masi. Hos både Viviani och Benedetti blev vi mycket väl mottagna och fick prova runt bland de goda vinerna. Viviani gör fantastiskt fina viner, medan Benedetti säljer lite billigare men mycket prisvärda viner.

Mindre och större producenter

Besöket hos Masi, som är en storproducent, var däremot helt annorlunda. Där hamnade man i en butik med dyra flaskor och om man hade velat prova hade det kostat per glas … Där blev det inte en enda flaska för vår del. Men som ni kan se på mittenbilden så lider vi ingen brist på vin ändå!

Vingårdar i Valpolicella
Vingårdar i Valpolicella
Robin, Peter och Alexandra med fru Viviani (näst längst till höger)
Robin, Peter och Alexandra med fru Viviani (näst längst till höger)
Vår husbil lastad med vin...
Vår husbil lastad med vin…
På kvällen hittade vi en gård skyltad med "Agriturismo". Här fick vi stå gratis över natten och även låna den fina poolen. I gengäld beställde vi lite mousserande vin på kvällen och varsin frukost på morgonen.
På kvällen hittade vi en gård skyltad med “Agriturismo”. Här fick vi stå gratis över natten och även låna den fina poolen. I gengäld beställde vi lite mousserande vin på kvällen och varsin frukost på morgonen.

Läs mer: Att handla vin i Italien – smarta vinköp i Valpolicella