Annons

Att göra ett besök bland vingårdarna i Valpolicella var en av de saker vi verkligen sett fram emot! Vi besökte tre vinproducenter: Viviani, Benedetti och Masi. Hos både Viviani och Benedetti blev vi mycket väl mottagna och fick prova runt bland de goda vinerna. 

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Mindre och större producenter

Viviani gör fantastiskt fina viner, medan Benedetti säljer lite billigare men mycket prisvärda viner. Vi var mycket nöjda med båda besöken, och en hel del flaskor fick följa med i husbilen.

Besöket hos Masi, som är en storproducent, var däremot helt annorlunda. Där hamnade man i en butik med dyra flaskor och om man hade velat prova hade det kostat per glas … Där blev det inte en enda flaska för vår del. Men som ni kan se på mittenbilden så lider vi ingen brist på vin ändå!

Vingårdar i Valpolicella
Vingårdar i Valpolicella
Robin, Peter och Alexandra med fru Viviani (näst längst till höger)
Robin, Peter och Alexandra med fru Viviani (näst längst till höger)
Vår husbil lastad med vin...
Vår husbil lastad med vin…

Övernattning på Agriturismo

På kvällen hittade vi en gård skyltad med “Agriturismo”. Här fick vi stå gratis över natten och även låna den fina poolen. I gengäld beställde vi lite mousserande vin på kvällen och varsin frukost på morgonen.

På kvällen hittade vi en gård skyltad med "Agriturismo". Här fick vi stå gratis över natten och även låna den fina poolen. I gengäld beställde vi lite mousserande vin på kvällen och varsin frukost på morgonen.
“Agriturismo” där vi övernattade med husbilen
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER

Se Rom gratis!

Gästskribent: Charlotta Rönn Storstad innebär inte per automatik stort hål i kassan­ – inte i Rom….

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev