Meny Stäng

Varför inte hyra husbil i Italien? – Ett härligt husbilsland

Annons
I samarbete med Compare and Choose

Varför inte hyra husbil i Italien? Vi befinner oss i Italien just nu med vår husbil, och vi måste säga att detta är ett fantastiskt land att resa med husbil i. Om du inte har en egen husbil kan du överväga att flyga hit, och hyra husbil på plats.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Varför resa med husbil?

Vi reser på många olika sätt, och absolut inte enbart med husbil. Om man ska på en kort weekendresa för att besöka en enda stad kan det ju passa utmärkt att flyga och bo centralt i staden, innan man flyger hem igen några dagar senare. Men om man vill resa runt under en eller flera veckor, då är husbil verkligen optimalt!

Med husbil vid sjön Iseo i Italien 2011
Med husbil vid sjön Iseo i Italien 2011
Italien Chioggoa
Vid en av Chioggias broar, med husbil i Italien 2018

Det kan möjligtvis se dyrt ut att hyra husbil under en vecka, men om man tittar lite noggrannare på priserna tjänar man ofta in detta väldigt snabbt. Man kan bo billigt varje natt, och om man vill kan man laga och äta alla måltider i husbilen. Det innebär att matkostnaderna kanske till och med blir billigare än hemma.

En måltid utanför husbilen på Sardinien 2015
En måltid utanför husbilen på Sardinien 2015

En annan fördel med husbil är att man inte behöver planera så mycket. Om man inte nödvändigtvis måste till en specifik (väldigt populär) camping behöver man sällan boka i förväg. Dessutom kan man ändra rutt när man vill, om vädret kanske är bättre i ett annat väderstreck, eller om en campinggranne tipsar om ett nytt smultronställe.

Valpolicella Negrar cantina
Vi planerade nyss om, och reste från Val Gardena till Valpolicella

Med husbil i Italien

Italien är som gjort för att resa med husbil. Här finns massor av campingar, och dessutom finns det väldigt många så kallade ställplatser. Campingarna varierar från lyxiga semesteranläggningar med all tänkbar service, till enkla naturcampingar för den som söker lugnet.

Ställplatserna är ofta enkla och automatiserade, där man för en liten penning får parkera över natten, och samtidigt kan tömma och fylla tankar. Den senaste campingen vi besökt var en enkel och personlig liten camping i skuggan under pinjeträden, vid Lago di Trasimeno i Umbrien, för 19 euro per natt.

Camping Lago di Trasimeno
Häromdagen stod vi på camping Eden vid Lago di Trasimeno i Umbrien
Med husbil på en camping vid Lago di Trasimeno 2018
Med husbil på camping Eden vid Lago di Trasimeno 2018

Hyra husbil utomlands

Om du inte har egen husbil kan du välja mellan att hyra husbil hemma i Sverige (eller var du nu bor) eller i det landet du ska till. Båda delar kan naturligtvis funka bra, beroende på dina önskemål. Vi har hyrt husbil utomlands tre gånger, och varit väldigt nöjda alla tre gångerna.

Första gången vi hyrde husbil utomlands var på Nya Zeeland. Då hyrde vi husbilen i Auckland på Nordön, reste runt i tre veckor, och lämnade den i Christchurch på Sydön. Väldigt smidigt! Andra gången hyrde vi husbil i Zagreb, för att resa runt i Istrien i Kroatien under en vecka. En fantastiskt härlig resa!

Tredje gången var i våras då vi hyrde husbil på Irland och reste runt Irland under drygt två veckor. Också detta en helt fantastisk resa, och det var praktiskt att kunna hyra en mindre husbil än vår egen.

Kroatien
Med hyrd husbil i Istrien (Kroatien) 2016

Hyra husbil i Italien

Om du vill veta mer om Campervan Rentals in Italy kan du få hjälp via Compare and Choose, där du enkelt fyller i datum och stad där du vill hämta och lämna husbilen via deras jämförelsesajt. Du hittar också en mängd olika resealternativ, oavsett på vilket sätt du reser.

Gardasjön husbilscamping
Husbilscamping vid Gardasjön, som vi besökte 2011

När du väl hyrt din husbil kan du uppleva det fria livet som en husbil innebär. Du kan stanna över natten på campingar eller ställplatser, eller möjligtvis fricampa. Du kan besöka stränder eller städer, och du kan ändra din rutt precis när du vill. Att resa med husbil är det friaste sättet att resa tycker vi!

Vi har pausat nu med två nätter på samma ställe, men snart återkommer vi med nya rapporter från vår husbilsresa i Italien och Europa!

Chioggia i Italien 2018
Chioggia i Italien 2018

Se Rom gratis!

Gästskribent: Charlotta Rönn Storstad innebär inte per automatik stort hål i kassan­ – inte i Rom….

LÄS MER
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev