Meny Stäng

Umbrien i Italien – bland olivlundar i Italiens gröna hjärta

Annons

Vi måste medge att vi blev lite förälskade i Umbrien i Italien, och vi förstår varför den här delen av landet ibland har kallats för Italiens gröna hjärta. Här växer olivlundarna tätt, här är kullarna intensivt gröna och här sjuder de små medeltidsbyarna av vardagsliv, medan man köper och säljer grönsaker på torgen. På något sätt känns detta som det genuina och riktiga Italien, långt ifrån de turisttäta parasollstränderna vid kusterna.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Umbrien i Italien

Umbrien ligger i den mellersta delen av Italien, och huvudorten är Perugia. Här ligger Italiens fjärde största sjö, Lago di Trasimeno, och landskapet består av gröna berg och dalar. I regionen produceras bland annat olivolja, vin och tryffel.

Umbrien i Italien
Umbrien
Lago di Trasimeno
San Feliciano

Lätt att älska Umbrien

Det är lätt att bli förälskad i Umbrien. Kanske har det med den gröna naturen att göra, med de intensivt gula solrosorna, med syrsornas spel eller med den goda olivoljan. Eller så har det bara att göra med att det är enkelt att vara här. Området är inte uppbyggt kring turism, och kanske är det därför som det känns mer genuint och äkta här.

Oliver Umbrien
Solrosor Umbrien

Det finns förstås turister här, men det är inte sådär trångt som det kan var på andra håll i Italien. Inte alls. Vår upplevelse är också att det är betydligt bättre priser här än på många andra håll i det här landet.

Det finns fina områden för vandring, och man kan förstås ägna sig åt alla möjliga olika vattenaktiviteter på sjön. Läs gärna också våra tidigare inlägg om semester på en ekoresort i Umbrien och om hotell Il Gabbiano och en båttur på sjön.

Trasimenosjön

Camping i Umbrien

Vi har bara hunnit testa en enda camping i Umbrien, nämligen Eden Park vid Lago di Trasimeno. Detta var en relativ enkel camping, vid vattnet och med platser i skuggan under pinjeträden. Campingen var lite som det är i Umbrien generellt: naturnära, enkelt, avslappnat och prisvärt (19 euro/dygn inkl. el).

camping i Umbrien

Vidare på resan

Nu går vår resa vidare, i nordvästlig riktning i Italien. Vi återkommer förstår med rapporter. Till Umbrien, Italiens gröna hjärta, återkommer vi gärna!

Kväll i Umbrien

Video

Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev