Meny Stäng

Milanos citycamping – och en skadad husbilsstege

Här på Milanos citycamping har vi ägnat oss åt att städa och tvätta. Inget billigt nöje dock! De tar 4,5 euro för en tvättmaskin … Om man har tur med vädret kan man i alla fall hänga tvätten på tork och slipper använda torktumlaren, som kostar lika mycket. Vi har i alla fall haft det lugnt och skönt och njuter av lite avslappnad ”egentid”.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från Adriatiska havet till Gardasjön

Vi körde med husbilen från kusten vid Adriatiska havet till Gardasjön. Vilka bilköer! Kön från kusten fram till betalstationen för att köra på motorvägen tog två timmar. När vi väl kom upp på motorvägen var det nästan omöjligt att stanna någonstans för lunch.

Det fanns inte en enda rastplats förutom bensinmackar, och varenda bensinmack var smockfull med bilar. Till slut, efter flera misslyckade försök, hittade vi ett hörn på en mack … 

Bilköer

Camping vid Gardasjön

Efter många timmars körning kom vi sedan fram till den västra sidan av Gardasjön, där vi tog in på Camping Piantelle över natten.

Peter läser
Framme vid Gardasjön. Vad skönt det är med husbil: man parkerar, plockar ut utemöblerna och korkar upp…

En skadad husbilsstege

Så var det då dags för Billie och Alvari att flyga hem till Sverige. Att parkera med en husbil på Linates flygplats visade sig dock svårare än väntat! Parkeringsplatserna är pyttesmå och bilar står parkerade precis överallt.

Efter några fruktlösa vändor då vi bland annat fick en repa på alkoven blev vi hänvisade till flerdygnsparkeringen längre bort. Att parkera där gick bra, men det gick mindre bra att köra ut under betalstationens markis …

Killarnas hemresa från Milano

Både takräcket och stegen bak fick rejäla skador. Inte roligt alls … Efteråt körde Peter och jag mot den centrala citycampingen i Milano. Vi hade GPS:en till hjälp, men det var ändå en utmaning!

Vägar utan filer, bilar och moppar som kör enligt egna regler och bilar som står parkerade precis överallt (mycket uppfinningsrika parkeringar ibland). Nu sitter vi på campingen och slickar våra sår samtidigt som vi tvättar och städar ur husbilen.

Trasig stege
Det här ser inte bra ut …
Trasig stege husbil
Inte bra alls…
Foto missöde
Peter var inte jätteglad att jag fotade när han kollade skadan på husbilsstegen …

Milanos citycamping

Milano citycamping ligger med ett bra läge om man vill campa och planerar att besöka Milano. Härifrån tar man sig relativt enkelt in till centrala stan med bussar och tunnelbana. Campingen i sig är också helt ok.

Man står på fina platser i en grön omgivning. Här finns hyfsat fräscha servicehus, tvättmaskiner, WiFi och en liten bar/café. Detta är ett utmärkt ställe att vila ut på före eller efter ett hektiskt besök i den stora staden.

Milano citycamping

Städ och tvätt på campingen

Vad har vi gjort? Vi har ägnat oss åt sånt som att städa och tvätta. Det måste ju faktiskt göras ibland, även när man är ute på resa. Det passade bra att göra här när det fanns tvättmaskiner och vi hade lite tid över, mellan besöken av den yngste och den äldste sonen. Nu tänkte vi få lite tid själva i Bergamo innan vi får nytt besök i husbilen av äldste sonen Robin och hans flickvän Alexandra.

WIFI.se
Tvätta på camping
Våra lakan och handdukar hänger på tork på Milanos citycamping
Campingbil med tält
På campingen finns gott om både husbilar och tält, och lite egna varianter som den här bilen med tältet på taket

Se Rom gratis!

Gästskribent: Charlotta Rönn Storstad innebär inte per automatik stort hål i kassan­ – inte i Rom….

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev