Meny Stäng

En dag i La Spezia, Italien

Annons

Vår Medelhavskryssning med Freedom of the Seas startade i Barcelona och fortsatte därefter med stopp i Marseille och Nice. Nästa stopp på kryssningen blev i den italienska hamnstaden La Spezia. Härifrån kan man resa vidare till Florens eller Pisa, men vi valde att sakta ner tempot lite och ta en dag i La Spezia.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Lämna fartyget eller inte?

Varje gång kryssningsfartyget stannar i en hamn kan man välja om man vill stanna ombord, om man vill hänga i det närmaste området eller om man vill resa vidare till någon större stad. Freedom of the Seas stannar väldigt nära Marseille och en mycket kort tågresa från Nice, men när det gäller stoppen i La Spezia (Florens/Pisa) och Civitavecchia (Rom) är restiden från fartyget längre.

Om man väljer att boka rederiets egna turer får man både skjuts och guidning och slipper dessutom att oroa sig för om man ska hinna tillbaka i tid. Å andra sidan innebär det att man får betala betydligt mer än om man reser på egen hand. Det går utmärkt att resa själv, men man måste gå upp i tid och se till att hålla koll på tåg- eller busstider så man inte blir försenad tillbaka …

Den här dagen valde vi att starta med en lugn frukost på balkongen (översta bilden) och sedan kom vi tillbaka i god tid för att hänga lite på fartyget.

Freedom of the Seas
Promenaden på däck 5 på Freedom of the Seas

En dag i La Spezia

La Spezia är en italiensk hamnstad, inte långt från de populära medeltidsbyarna Cinque Terre. Staden är kanske inte lika fascinerande som dessa byar, men å andra sidan lite befriande icke-turistig. Om man tar en buss- eller båttur ut på udden kan man också komma till Portovenere, som ser otroligt charmigt ut på bild. Vi valde att ta en slapp dag och inte göra några utflykter alls. Ganska skönt som omväxling!

La Spezia
I La Spezia ligger både stora och små båtar

Trappor upp till 1200-talsborg

Vi hängde helt enkelt en dag i La Spezia. Bland annat tog oss upp till borgen Castello di San Giorgio, som är från 1200-talet. Vi tog trapporna upp till borgen … sedan hittade vi bergbanan. Men nåja, det är bra med motion, eller hur!?

La Spezia Italien
Trappor! Där kan vi säkert komma upp till borgen – kom igen!
Italien La Spezia
Sådärja! Nu har vi kommit upp för trapporna och tittar ner.

Utsikt över staden och hamnen

I borgen finns ett arkeologiskt museum, men vi valde att enbart betala för att gå upp på de olika terrasserna där man har superfin utsikt över staden och hamnen (3,50 euro per person).

La Spezia Italy
Utsikt över hamnen – ser du Freedom of the Seas till vänster i bild?
Italy La Spezia
Det gör inget att det är mulet i Italien i september – det är ju varmt ändå!
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev