Meny Stäng

Ekologisk semester i Italien – koppla av på en ekoresort i Umbrien

Annons
I samarbete med Il Cantico Della Natura

Nyfiken på en ekologisk semester i Italien? Vi har kopplat av två dagar på en ekoresort i Umbrien. Detta är ett tips för dig som reser med bil, eller för dig som flyger och kan tänka dig att hyra bil på plats. Vi har hittat till ett ställe där du verkligen kan komma ner i varv och koppla av!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vid Lago di Trasimeno i Umbrien

Umbrien är en region i den mellersta delen av Italien, och i den nordvästra delen av den här regionen ligger sjön Lago di Trasimeno. Den här sjön är den fjärde största sjön i Italien, och runt om ligger massor av resorts, campingar och charmiga småbåtshamnar.

Lago di Trasimeno Italien

Ekologisk semester i Italien

Om du vill njuta av en avkopplande och ekologisk semester i Italien, då är Umbrien det rätta stället! Här är landskapet grönt, olivlundarna ligger tätt och man känner att man befinner sig i det genuina Italien, på ett sätt som vi aldrig varit med om någon annanstans i det här landet.

Den ekologiska resorten Il Cantico Della Natura ligger högt upp på en kulle, på den östra sidan av sjön Lago di Trasimeno. Härifrån har man utsikt både över sjön och över de gröna dalarna.

Il cantico Della Natura - ekologisk semester i Italien
Eko-resort Umbrien

Rum med rustik italiensk känsla

Hotellet öppnade 2003, efter fyra års renovering. Då fanns det bara ett fåtal rum, men varje vinter har man kunnat färdigställa ytterligare några. Nu finns 18 unika rum på Il Cantica Della Natura, alla med en genuin italiensk känsla.

Hotellrum Il Cantico Della Natura
Il cantico Della natura

Rummen har vackra väggar, coola badrumslösningar och i flera fall fantastiska vyer genom fönstren. Du kan välja sviterna för att få mest av rustik lyx och fascinerande utsikt, men även de mindre rummen bjuder på äkthet och lugn.

Il Cantico Della natura hotellrum
badkar

SPA

Det finns också ett litet, men väldigt mysigt spa på hotellet. Här har man tillgång till bubbelpool och två olika sorters bastu.

Spa

Pool med magisk utsikt

Poolen på Il Cantico Della Natura har verkligen en magisk utsikt. Härifrån ser man ut över de gröna fälten och över sjön Trasimeno. Eftersom hotellet är såpass litet blir det heller inte alltför trångt. Här spenderade vi många sköna timmar!

Semester i Italien

Ekologiska produkter

Resorten har anslutit sig till EcoWorldHotel.com, vilket innebär att man arbetar för att ta hand om naturen på olika sätt. Man säljer också ekologiska produkter från gårdar i närheten, som till exempel marmelad, honung och olivolja.

Lokalt producerad honung

Mysig restaurang

Resorten har naturligtvis en restaurang, som serverar frukost, lunch och middag. Till lunch kan man få allt från pasta till lättare mål, som prosciutto med melon. Till middag kan man antingen beställa dagens 4-rättersmeny eller välja fritt från en a la carte-meny. För den som är vegetarian, vegan eller allergisk finns alternativ.

Resturang cantica della natura
restaurang

Vi anpassade oss efter italienska vanor och intog en sen måltid vid poolen, i form av tryffelpasta och rött vin. Man kan inte ha det så mycket bättre va?

pastamiddag Italien

Härlig natur runt resorten

Hela resorten är omgiven av vacker natur. Syrsorna spelar högt i buskagen och fjärilarna fladdrar runt en när man promenerar på stigarna i området. Ödlorna kilar iväg bland stenarna och vi såg också en och annan kanin.

Peter står omgiven av fjärilar
Fjäril
Utsikt Umbrien

Precis utanför receptionen finns ett urgulligt litet “hotellområde” med hotellrum för olika sorters fåglar och insekter, inklusive sviter, bar och pub …

Hotell för insekter och fåglar

Det perfekta stället för avkoppling

Denna ekoresort i Umbrien måste verkligen vara det perfekta stället för den som söker avkoppling och lugn. Det går liksom inte att känna sig stressad i den här miljön. Om man hänger runt hotellet behöver man inte göra mycket mer än att slappa vid poolen eller kanske läsa en god bok i en hängmatta. Om man vill aktivera sig mer kan man förstås ta bilen ner till sjön Trasimeno, eller kanske vandra eller rida, eftersom det finns en hästgård i närheten.

Ekoresort i Umbrien

Hitta hit?

Ekoresorten Il Cantico Della Natura ligger i Montesperello i Magione i Umbrien. Adressen är Case Sparse 50, Montesperello of Perugia Magione, men om du har svårt att hitta när du ställer in det på GPS:en (det hade vi!) kan du nöja dig med att ställa in Montesperello. När du väl kommer dit finns det tydliga skyltar som visar resten av vägen fram. Sedan är det bara att njuta av din semester i Italien!

Karta Il Cantico Della Natura
Ekoresort i Umbrien

Se Rom gratis!

Gästskribent: Charlotta Rönn Storstad innebär inte per automatik stort hål i kassan­ – inte i Rom….

LÄS MER
Cuglieri

Sardiniens västkust

I förrgår startade vi från Bosa och började köra söderut längs Sardiniens västkust. Idag har vi kommit…

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev