Annons

Just nu testar vi på camping vid Gardasjön i Italien. Vi står på den sydvästra sidan om Garda, på Piantelle camping. Husbilen är full med vin från bästa Valpolicella och vi har Gardasjön bredvid oss. Följ med på camping vid Gardasjön i Italien och campingen Piantelle i text och bild!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Bo i husbil på gård

När vi var på vinprovning i vindalarna i Valpolicella körde vi på kvällen in till en gård i Colá som hette Ca´Donzella. Efter att ha frågat om vi kunde äta i gårdens restaurang gick det också utmärkt att stå kvar över natten i husbilen, utan extra kostnad.

Vi fick en femrätters middag med vin och otroligt mycket mat på deras uteservering. Den första riktigt goda italienska middag vi ätit någonsin! Notan slutade på ca 1000 kr för tre personer och det kan man knappast klaga på, särskilt inte eftersom övernattningen ingick.

Ställplats i Sirmione

Nästa natt hittade vi en ställplats i Sirmione på södra sidan om Gardasjön. Där fanns verkligen hur mycket husbilar som helst! Även enorma Concordes och husbussar (undrar hur man lyckas köra dem på de italienska småvägarna?). Det kostade 18 euro per natt att stanna över, men tyvärr fanns ingen el. Efter två nätter utan el började vi sakna musik, TV-spel, dator och telefoner. Dessutom har vi en 13-åring som längtade efter en pool …

Husbil Sirmione
På en ställplats i Sirmione

Camping vid Gardasjön

Nu har vi alltså åkt till en camping igen. Priserna på campingar på den norra sidan var något bättre, men här är det väldigt dyrt och det är svårt att hitta en camping som tar under 500 kr för husbil och tre personer. Det är helt klart mer prisvärt att stå på en ställplats, men just nu får det bli camping även om vi känner oss som lite ofrivilliga campare …

Vi står på camping Piantelle (webbsida), som är en utmärkt camping med bra service och fina pooler. Vädret är dessutom helt fantastiskt med strålande sol varje dag, från morgon till kväll!

Piantelle – en camping vid Gardasjön
I poolen
Billie i poolen
Vid poolen
Helena och Peter vid poolen

Se Rom gratis!

Gästskribent: Charlotta Rönn Storstad innebär inte per automatik stort hål i kassan­ – inte i Rom….

LÄS MER
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev