Annons

Nu har vi rest vidare för att uppleva lite camping och bad i Tjeckien. Efter besöket i Kutna Hora började vi leta efter en camping för att spendera natten. Man har ju ingen vidare aning om var man kommer att hamna, men den här gången hade vi tur och hittade ett riktigt mysigt ställe i vacker natur, som hette Kostelec nad Orlici.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Härlig dag vid poolen

Nu har vi rullat vidare från Konopiste i Benesov. Vi hade egentligen bara tänkt att stanna en natt på campingen Kostelec nad Orlici, men det blev strålande sol och vi bestämde oss för att stanna en natt extra.

Precis bredvid campingen låg en 1000 kvadratmeter  pool med en rutschbana, så det blev att vi hängde där hela dan … Killarna uppskattade poolen, och vi uppskattade att bara slappa i gräset i solen.

Kostelec-nad-Orlici
Sol och bad i Tjeckien
Bad i Tjeckien
Killarna var nöjda med att hänga i poolen …
Campa Tjeckien
… och vi var nöjda med att hänga på gräsmattan bredvid

Möte med polska campare

På kvällen, när vi satt utanför husbilen och spelade Buzz på Playstation, fick vi besök av några pratglada tjecker. De hade med sig en flaska med sprit och bjöd glatt på snapsar, och så ville de kika lite i vår husbil. Här i Tjeckien är det inte så många som har husbil, utan de flesta campar i stuga eller möjligtvis i husvagn.

Som tur var kunde någon av dem lite engelska, men även de som inte kunde gjorde sitt bästa för att gestikulera vilt för att försöka göra sig förstådda. Vi lyckades förstå att någon av killarna i sällskapet jobbade i gruva. Alltid kul att träffa personer på det här sättet när man reser!

Idag har vi kört hela dagen (på helt sjukt dåliga vägar) och kommit fram till Krakow, där vi tagit in på en camping som ligger på rimligt avstånd från stan. Vi berättar mer imorgon!

Camping Kostelec nad Orlici
Stugorna på camping Costelec nad Orlici
Alla våra bästa tips om Tjeckien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev