Meny Stäng

Vin i Tjeckien – vinregionen Velke Bilovice

Annons

Visste du att man producerar vin i Tjeckien? Strax söder om Brno finns härliga vinregioner och riktigt bra vitt vin. Vi har besökt vinregionen Velke Bilovice.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vinregionen Velke Bilovice

Första stoppet var en vinodlare som levererar viner till företag och personer i Tjeckien och det är vita viner som dom är bra på. Jag tror det var mellan 10-15 halvglas olika viner under 45 minuter, så nu började jag känna mig i god form. Vinerna var mest söta och torra med mycket smak så mer att dricka på kvällen än till mat.

Vinprovning
Vinprovning hos Milan Bauman

Mer vin i Tjeckien

In i bilen och vi åkte hela 3 minuter till nästa vinproducent. Här har man satsat mycket pengar på ny teknologi och många viner fanns det. Trevligare och trevligare vart det med många nya glas vin.

Helena skrattade åt mig för när man är i den formen så åker leendet upp lite extra och allt är sååå bra. Man vet inte längre vad man smakar, men gratis är gott, haha. Sen var det dags att åka tillbaka till Brno för middag och vin och jag sov hela vägen som ett litet barn.

Viner i Tjeckien

Vingårdar i Tjeckien

Till sist gjorde vi ett besök på en av alla vingårdar i Tjeckien. Vi besökte vinodlaren Stanislav Madl i Velké Bilovice, där vi också var 2016. Vi hade inte annonserat vårt besök, men fick ändå ett varmt välkomnande och bjöds genast in att prova viner.

Det är i första hand vita viner de är bra på här och vi fick med oss ett helt gäng flaskor, både av en enklare sort (40 kr/flaskan) och av en finare sort (60 kr/flaskan). Sedan var det dags att rulla vidare mot nästa äventyr!

Besök på vingårdar i Tjeckien
Nej, såhär illa blev det som tur var inte … vi skulle ju köra vidare mot Brno
Velke Bilovice
 Vin i Tjeckien
Idyllisk vingård i Tjeckien
Alla våra bästa tips om Tjeckien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev