Meny Stäng

Resa till Karlovy Vary i Tjeckien med flyg och buss

I samarbete med Czech Tourism

Att resa till Karlovy Vary i Tjeckien med flyg och buss är väldigt enkelt. Vi startade med ett flyg till Prag tidigt på morgonen, tog en direktbuss vid flygplatsen i Prag och var framme i Karlovy Vary strax innan lunch. Bussarna i Tjeckien är dessutom fantastiskt bekväma!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Vår resa till Karlovy Vary

Vi är på en bloggresa i Tjeckien tillsammans med Kristina från Tjeckiens turistbyrå och tre andra svenska resebloggare: Daniela från Discovering the Planet, Gunilla från 4000 mil och Lina från Liniz Travel & Lifestyle. Du ser gänget på översta bilden, från vänster: Daniela, Kristina, Gunilla, Lina och Peter. Resan går till Karlovy Vary (Karlsbad) i västra Tjeckien och till regionen runt omkring.

Flyg till Prag

Vi startade tidigt på morgonen med att ta taxi till Arlanda. Det finns många olika sätt att ta sig till Arlanda och vi tar ibland buss eller bil, men den här gången var det skönt med taxi.

Vi flög från Stockholm till Prag med Norwegian, och resan tog mindre än två timmar. Vår bloggkollega Daniela, som bor i Skåne, flög istället från Köpenhamn vilket gick lika bra. Vi möttes sedan alla på flygplatsen i Prag.

Pampas marina

Flygplatsen i Prag

Vi hängde en liten stund på flygplatsen i Prag, i väntan på vår buss till Karlovy Vary. Eftersom vi hade med oss Kristina från Tjeckiens turistbyrå fick vi med oss några smarta tips som vi kan bjuda på:

  • Växlingskursen på många av bankomaterna på flygplatsen är hög, och man ska därför välja bankernas bankomater. Man hittar dessa mellan terminal 1 och 2, och det står bankers namn på dem.
  • Om man vill handla vatten eller snacks och inte vill betala för mycket kan man leta upp butiken BILLA.
  • Det finns en röd kur (bilden) där man kan handla bussbiljetter in till Prag. Bussbiljetter till andra orter köper man lättast online i förväg.
Resa till Karlovy Vary - flygplatsen i Prag
Några av bankernas bankomater, mellan terminal 1 och 2
Resa till Karlovy Vary - köpa bussbiljetter
Här kan man köpa bussbiljett till Prag, men inte till Karlovy Vary

Buss till Karlovy Vary

Det är enkelt och smidigt att resa till Karlovy Vary med buss från Prags flygplats. Bussarna (till både Karlovy Vary och andra destinationer) går precis utanför flygplatsen, under den stora bron. Det går att köpa biljett ombord på bussen, men det finns risk att bussen är full och därför är det bättre att köpa biljett online i förväg. Bussbiljetten bokar man på Regiojet.com och för att resa till Karlovy Vary är priset knappt 60 kronor (2019).

Resa till Karlovy Vary - buss från Prag

Ombord på en buss i Tjeckien

Vi har tidigare rest med tåg i Tjeckien, vilket är en väldigt bekväm upplevelse (med en servitör som går runt i alla vagnarna!). Nu upptäckte vi att det är minst lika bekvämt att resa med buss.

Bussresan från Prags flygplats till Karlovy Vary tar knappt två timmar och under resan har man tillgång till WiFi, TV, hörlurar och möjlighet att ladda mobiltelefon. Det finns också en meny och man kan beställa läsk, öl, godis och snacks.

Kom bara ihåg att ha med dig tjeckiska pengar (och helst i mindre valörer) för att kunna betala. Vad det kostar? Peter betalade 0,8 euro (cirka 9 kronor) för en starköl och ungefär lika mycket för en påse snacks.

Resa till Karlovy Vary med buss från Prag
Peter kollar på hockey
Meny på bussen
Menyn finns på tjeckiska, engelska och tyska
Snacks på bussen
Snacks och öl ombord

Framme i Karlovy Vary

Nu är vi framme i vackra Karlovy Vary i Tjeckien. Denna historiska kurort ligger i en djup dal, omringad av en intensivt grön skog. Här hittar man hus med snirkliga fasader, kyrkor med glänsande kupoler, pelargångar, fontäner, brunnar med hälsovatten och, framför allt, massor av spa-anläggningar.

Resa till Karlovy Vary

Vi har varit här förut och blev så förtjusta att vi såg till att få till denna resa, tillsammans med tre andra resebloggare. Den här gången är planen att vi ska uppleva ännu mer spa och annat, både i Karlovy Vary och i regionen runt omkring. Följ oss gärna både på Facebook och på Instagram!

WIFI.se
Gulaschsoppa och öl smakade bra när vi kom fram!
Alla våra bästa tips om Tjeckien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev