Meny Stäng

Spa i Tjeckien – besök på Dvůr Perlová Voda

Annons

Spa i Tjeckien! Efter flera månader på rull i en trång husbil var det riktigt skönt och lyxigt att kunna njuta av en eftermiddag på spa. Helt fantastiskt faktiskt! Dessutom åt vi, på Dvůr Perlová Voda, en underbart god middag.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Dvůr Perlová Voda – spa i Tjeckien

Dvůr Perlová Voda är ett hotell med restaurang och spa, som ligger naturskönt på landsbygden. Tjeckiens turistbyrå, som vi samarbetar med, bokade spa för oss här som en del i några dagars pressprogram, vilket gjorde att vi hittade denna pärla. Vi övernattade sedan på hotellets parkering med husbilen, efter avstämning med hotellet.

Dvůr Perlová Voda - spa i Tjeckien

Dvůr Perlová Voda ligger i norra Tjeckien, cirka 6 mil nordväst om huvudstaden Prag.

Wellness på Dvůr Perlová Voda

Hotellet Dvůr Perlová Voda erbjuder wellness i form av spa och olika behandlingar. Vi njöt av två timmars privat spa här, och det var helt fantastiskt.

Helena på Dvůr Perlová Voda - spa i Tjeckien

Vi köpte med oss en flaska bubbel från restaurangen, för en extra lyxig känsla. Sedan hängde vi framför allt i den lilla mysiga poolen, där man kan välja mellan tre olika varianter – stilla vatten, bubbelpool eller massagestrålar.

Peter på Dvůr Perlová Voda - spa i Tjeckien

Vi badade också i de två badkaren, vilket verkligen kändes mysigt och lyxigt.

Dvůr Perlová Voda - spa i Tjeckien

Dessutom finns två sorters bastu – en het sådan och en mindre het med någon slags ”ryggmassage”. Ett fantastiskt fint litet spa! När man hyr det privat känns det oerhört lyxigt, och det var verkligen ett perfekt stopp under en lång husbilsresa. Eftersom vi båda fyllde år strax efter bestämde vi att detta var vårt födelsedagsfirande!

Middag

Efter vårt spa åt vi middag på restaurangen, där det också finns ett mikrobryggeri. Eftersom det var varmt och skönt valde vi att sitta ute.

Maten var helt fantastiskt god! Eftersom portionerna alltid är stora i Tjeckien valde vi att dela på en förrätt, och det var rätt tänkt. Ostar, vindruvor, valnötter och en god sylt … sååå gott! Till huvudrätt valde Peter nötkött, potatis och sparris och Helena valde kyckling med pasta. Också detta var helt perfekt!

Frukost

Vi sov i husbilen på parkeringen, och nästa dag åt vi frukost på hotellet. En mycket bra frukostbuffé måste vi säga! Färskt bröd, god äggröra, fräsch frukt och smakrik yoghurt. Sååå lyxigt!

Var kan man övernatta med husbilen?

Om du ätit middag (och druckit öl eller vin) kan du eventuellt göra som vi och sova i husbilen på hotellets parkering. Fråga vid bokning om det går bra!

I annat fall är ett förslag att köra till ställplatsen i Velemín, vilket vi gjorde dagen efter. Detta är hittills den enda riktigt moderna ställplats vi sett i Tjeckien, och den var också helt nyöppnad när vi var här. På platsen finns el, soptömning, möjlighet att fylla färskvatten och möjlighet att tömma grå- och svartvatten, samt kartor till närområdet. Man betalar i automat. Observera att man betalar per timme och inte per dygn.

Mer att se och göra i närheten

Vill ha ha tips på saker att se och göra i närheten av Dvůr Perlová Voda? Du kan till exempel besöka den trevliga staden Litoměřice, den fina borgen Hazmburk eller det höga berget Milešovka. Vi kan också rekommendera naturområdet Bohemian Paradise, där du kan vandra eller besöka borgar såsom Kokořín och Houska.

Alla våra bästa tips om Tjeckien. Klicka på bilden!

Har du besökt något spa i Tjeckien?

Har du besökt något spa i Tjeckien? Gillar du spa- eller wellnessupplevelser på semestern?

Fakta om Dvůr Perlová Voda – spa i Tjeckien

  • Adress: Kostelec nad Ohří 13, Budyně nad Ohří
  • Län: Ústí nad Labem
  • Land: Tjeckien
  • Läs mer: Du hittar mer info på hotellets webbplats.

Service och praktisk info

  • Hotell: 22 rum samt 4 lägenheter med pentry finns.
  • Restaurang: Stor restaurang, med servering både inne och ute, finns. Här finns också ett mikrobryggeri.
  • Wellness: Spa finns, som kan bokas antingen som ”inträde” eller privat. Man kan också boka olika behandlingar, såsom massage och olika ”body wraps”.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev