Meny Stäng

Från Tjeckien till Tyskland – och värmande kommentarer

Vi har nu förflyttat oss från Tjeckien till Tyskland igen. Men vi har fortfarande en hel del kvar att berätta om Tjeckien! Idag vill vi också dela med oss av två kommentarer som gjorde oss väldigt glada. Happy Friday!

Från Tjeckien till Tyskland

Vi är alltså nu i Tyskland, men på freedomtravel.se kommer det handla om Tjeckien i ytterligare några dagar. Vi upplevde så fantastiskt mycket där, så vi har inte hunnit berätta om allt ännu. Och trots att vi kommer att fortsätta skriva om Tjeckien i några dagar, så har vi också sparat några reportage till hösten.

I både Tjeckien och Tyskland har det blivit många naturupplevelser. Många trappor visserligen, men samtidigt väldigt härligt och rogivande att vistas i naturen. Nu börjar det blir lite mer städer igen …

Härlig natur … och ännu en trappa uppför

Hur går det utan gasol?

Om du läste förra Happy Friday, så vet du att vi har slut på gasol. Vi har kollat Reiselindas fina karta för att fylla svenska gasoltuber utomlands, men tycker att de listade platserna i Tyskland ligger så pass nära Sverige att vi nog får klara oss hela vägen hem. Gillar dock initiativet med denna karta väldigt mycket!

Så, hur går det? Hittills går det bra! När vi kör på vägarna driver vi kylskåpet på 12 volt. På nätterna ser vi till att stå på platser med el, vilket hittills inte varit något problem. Vi har köpt en elektrisk spisplatta och Peter är fantastisk på att trolla fram måltider med bara en platta. Naturligtvis begränsas friheten lite och övernattningarna blir i snitt lite dyrare, men under en kortare period går det bra.

Övernattning på ”Landhaus Nassau” utanför Meissen

Sommarmagasinet finns att läsa som e-tidning

Nu finns FREEDOMtravel Sommarmagasin att läsa som e-tidning! Du hittar den genom att klicka här. Vill du hellre hålla en fysisk variant i handen? Då kan du kika i receptionen på campingar mellan Mora och Ystad. Magasinet finns på 600 campingar och ligger ibladad i tidningen ”Husbil och Husvagn på Väg”.

Kommentarer som gör oss glada

Vi får många kommentarer som gör oss glada, och vi tycker att det är väldigt roligt att en del kommenterar ofta! Sedan finns det också vissa kommentarer som värmer lite extra. Det är kommentarer som bekräftar att vi kunnat hjälpa eller tipsa någon. Den här typen av kommentarer gör allt arbete värt tusen gånger om! Här är två kommentarer från veckan som vi blev väldigt glada över:

Husbilens kylskåp slutade fungera på gasolen. Ja även 12v. Katastrof då vi var i Tyskland. Jag började se tusenlapparna ryka och maten vi hade fick slängas. Men så googlade jag på det och där fanns ni och vad som kan vara felet. Gjorde som era klara bilder och text och HURRA! Kylskåpet funkar igen och till och med 12v som endast går när motorn är igång. Tusen och återigen tusen tack.

Läsare via e-post

Hej! Tack så mycket för att ni delar med er av er resa och ger så mycket tips på vad man kan göra i Tjeckien! Vi följer i era fotspår:). Idag är vi här i Mala Skala och vi har både paddlat kanot och cyklat på sparkcykeln. Så fint! Verkligen att rekommendera. Om vi inte läst i er blogg hade vi aldrig hittat hit. Så tack igen!

Läsare på bloggen

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det är nog att sommarmagasinet håller på att levereras till campingar och att vi känner oss pyttelite mindre överhopade av jobbuppdrag. Just nu hänger vi i Tyskland, utan någon slags samarbeten eller stora deadlines, vilket gör att vi kan sänka tempot en aning.

Och för dig … vad har varit bäst under din vecka?

Veckan som kommer

Under den kommande veckan kommer vi fortsätta resa i Tyskland. Vi har redan besökt Saxiska Schweiz och Dresden (reportagen dröjer lite) och ska nu fokusera på några spännande platser i förbundslandet Sachsen-Anhalt.

Missade du förra Happy Friday? Läs Slut på gasol – och dags för FREEDOMtravel Magasin

Prenumerera på vårt nyhetsbrev