Meny Stäng

Slut på gasol – och dags för FREEDOMtravel magasin

Annons

Gasolen är slut, men så kan ju livet vara. Det är bara att göra det bästa av situationen! Nu är också vårt magasin klart och redo att distribueras över Sverige. Happy Friday!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Slut på gasol

Vår plan var att två fulla tuber gasol skulle räcka under hela vår utlandsvistelse. Att byta eller fylla svenska gasoltuber utomlands kan nämligen vara riktigt krångligt. Dessvärre höll inte vår plan riktigt. En morgon vaknade vi till ett varmt kylskåp, och utan möjlighet att sätta på kaffe …

Vad göra? Vår första plan var att köpa en tjeckisk gasoltub och försöka hitta någon slags adapter. Vi sprang runt i ett helt gäng butiker med vårt ärende. De flesta som jobbar i den här typen av butiker pratar ingen engelska, så att förklara ärendet var inte enkelt, men nästan varje gång ryckte någon annan snäll kund in och hjälpte till att tolka.

I en butik trodde de kanske att de kunde ha en lämplig adapter. De ville dock se den tjeckiska gasoltuben först. Alltså gick vi för att köpa en sådan, men tji fick vi. Man får inte köpa tjeckiska gasoltuber, utan man måste ha en tom tjeckisk gasoltub i inbyte, och det hade vi ju inte …

Vi frågade om råd på en camping och de råkade faktiskt ha en annan slags adapter, nämligen en adapter för att fylla vår gasoltub. Antagligen hade det varit tekniskt möjligt att fylla på gasol på en LPG-station med denna, men det ville vi inte göra. Dels är det inte tillåtet att fylla om man inte har en fast tank, och dels är det förstås inte bra att hålla på med gas om man inte riktigt vet vad man gör.

Så, vad göra? Vi köpte en liten elektrisk spisplatta! Nu klarar vi oss de sista två veckorna innan vi vänder mot Sverige. Detta innebär i och för sig att vi är beroende av el, men så får det vara.

Födelsedagar

Jag (Helena) fyllde år igår och Peter fyller år inom en vecka. Så, hur firar vi? Nja, igår ”firade” vi mest med att tvätta kläder. Men vi kan säga att det var fantastiskt skönt att få tvättat!

Dessutom har vi lyxat en annan dag på spa (berättar mer om det senare!), och vi bestämde att det var ett födelsedagsfirande för oss båda!!

FREEDOMtravel Magasin 2022 – på väg ut på campingarna!

Vårt fysiska magasin, FREEDOMtravel Magasin, är tryckt och klart! Idag, fredag den 1 juli, börjar magasinet distribueras till campingar runt om i Sverige. Inom kort kommer du kunna hitta den (helt kostnadsfritt!) i receptionen på cirka 600 campingar mellan Mora och Ystad. Observera att den ligger ibladad inuti tidningen ”Husvagn och husbil på väg”. Länk till e-tidningen kommer så fort vi får den!

Nästan 8000 följare på Instagram

I skrivande stund är vi några få personer ifrån 8000 följare på Instagram. Vi är verkligen väldigt glada för alla som vill ”hänga med” oss på våra äventyr! Dessutom är det roligt med allt utbyte och alla samtal på Insta! Du hittar oss på @freedomtravelnews!

Bäst denna vecka

Bäst denna vecka? Det är utan tvekan alla fantastiska naturupplevelser i Tjeckien. Vi har inte hunnit berätta om allt ännu, men vi berättar snart mer!

Och du … vad kan du lyfta fram som positivt från din vecka?

Veckan som kommer

Vi står still några dagar nu, för att hinna få ordning på allt från tvätt till jobb. Sedan blir det till att rulla till nya platser i Tyskland. På freedomtravel.se kommer det dock handla om Tjeckien ett tag till. Vi har massor som vi inte hunnit berätta om!

Missade du förra Happy Friday? Läs Vi önskar en riktigt fin midsommar!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev