Meny Stäng

Slottet Mikulov och Centraleuropas största vintunna

Det finns många fina slott och vingårdar i Tjeckien, inte minst söder om Brno. Vi var här i juli 2016, men bestämde oss för att göra ett kort besök igen. Dels ville vi kolla upp lite praktiska detaljer inför kommande guidade husbilsresor och dels ville vi, förstås, köpa vin.

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Från Český Krumlov  till Brno

Vi körde från Český Krumlov  till Brno, och sedan söderut mot Mikulov. Det handlar egentligen inte om några långa sträckor, men det tog ändå fyra timmar. I Tjeckien händer det då och då att man stöter på vägbyggen med avstängda vägar och då måste GPS:en plötsligt tänka om … Till slut kom vi i alla fall fram!

Staden Mikulov

Först körde vi till den charmiga lilla staden Mikulov. Den här staden har inte bara ett fint torg och en massa mysiga caféer, utan också ett pampigt slott.

Mikulov
Torget i Mukolov – här blev det strax bröllop!
Peter i Mikulov (i bakgrunden syns slottet)

Slottet Mikulov

Här huserade svenskarna under 30-åriga kriget 1645 när dom försökte inta Brno. Det gick inget vidare och kanske en av orsakerna finns i slottet.

Bjud upp till fest

När Sverige med sina 28 000 man skulle lekfullt inta Brno mot några tusen tjecker så förskansade dom sig runt vinregionerna utanför Brno. I slottet fanns dessutom Centraleuropas största vintunna med över 100 000 liter vin i. Den var tom när svenskarna lämnade Mikulov så det var väl mer fest än kriga, 

Alla våra bästa tips om Tjeckien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev