Meny Stäng

3 hotell i Karlovy Vary – kändistätt, spa eller boutiqehotell

Annons
I samarbete med Czech Tourism

Idag tipsar vi om tre hotell i Karlovy Vary (Karlsbad) i Tjeckien – ett där kändisarna hänger, ett för dig som vill ha spa på hotellet och ett för dig som gillar trevliga boutiquehotell. Hotell Pupp är för övrigt värt att spana in, oavsett om du planerar att bo där eller inte!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

3 hotell i Karlovy Vary

Under vår senaste resa i Tjeckien hann vi kolla in tre hotell i Karlovy Vary. Vi fick en guidad visning på ett av dem, åt lunch på ett annat av dem och bodde på det tredje. Alla kan vara bra val – beroende på vad du är ute efter.

Hotell i Karlovy Vary
Utsikt över Karlovy Vary från Diana Tower

1. Grand Hotell Pupp – kändisarnas hotell i Karlovy Vary

Hotell Pupp i Karlovy Vary är verkligen kändisarnas hotell – både förr och nu. Redan på 1700- och 1800-talet kom celebriteter hit för att vila upp sig och dricka hälsosamt brunnsvatten. Dagens kändisar anländer istället till filmfestivalen som arrangeras i juli varje år, ända sedan 1946. Utanför entrén till hotell Pupp kan man spana in stenplattor i marken och se vilka kändisar som bott på hotellet, och vilket år. Här är ett litet, litet urval.

Presidentsviten på Hotell Pupp

Vår guide visade stolt upp presidentsviten, som heter så eftersom det är här presidenten bor när han är på besök. Även filmstjärnor brukar boka in sig här. Dessutom kan vanliga dödliga välja att boka presidentsviten, om man bara kan hosta upp vad den kostar. I anslutning till sviten finns även rum för säkerhetsfolket, om man nu har sådant sällskap med sig.

Lyxiga miljöer på hotell Pupp

På hotell Pupp rör man sig förstås i exklusiva miljöer, som för tankarna till aristokratins lyxliv på 1800-talet. Eller till James Bond-filmen Casino Royal. Här kan man nämligen sitta vid samma bord som huvudrollsinnehavaren gjorde i filmen – eller ungefär i alla fall. Hotellet undviker att säga exakt vilken plats det är, eftersom det då kommer bli en omåttlig kö för att sitta just där.

Frukostbuffé på hotell Pupp

Vi bodde inte på Pupp hotell i Karlovy Vary, men vi tittade förbi medan frukostbuffén pågick och fick chans att spana in de lyxiga uppdukningarna. Mest fascinerade blev vi av den stora bikakan med honung. Det har vi aldrig någonsin sett på en frukostbuffé förut. Har du?

Prisexempel: 2 vuxna en natt i juni, inklusive frukost och tillgång till spa = 152 euro (cirka 1740 kronor)

2. Hotell Prezident – Spahotell

En dag åt vi lunch på spahotellet hotell Prezident. Här serverades det som tjeckerna tydligen kallar för ”Swedish table”, alltså en buffé. Restaurangen kändes kanske lite mer stel än mysig, men maten smakade utmärkt. Det som lockade mest på hotell Prezident var dock den moderna spaanläggningen som finns här. Förutom fina pooler finns både vanliga wellnessbehandlingar och traditionella tjeckiska spabehandlingar.

Prisexempel: 2 vuxna en natt i juni, inklusive frukost och tillgång till spa = 162 euro (cirka 1850 kronor)

spa på hotell i Karlovy Vary

3. Atlantic Palace – centralt boutiquehotell

Vi bodde på boutiquehotellet Atlantic Palace. Detta är ett fint och trevligt litet hotell som ligger mycket centralt, precis mitt i ”smeten”. Jag gillade våra härliga fönster, och jag gillade också att frukosten serverades högst upp, med riktigt fin utsikt över staden.

Prisexempel: 2 vuxna en natt i juni, inklusive frukost = 108 euro (ca 1230 kronor)

WIFI.se
Atlantic Palace hotell i Karlovy Vary
Frukostbuffé på hotell i Karlovy Vary
Utsikt från hotell i Karlovy Vary

Reser du med husbil?

Jodå, det finns en camping i Karlovy Vary också, och den besökte vi förra gången vi var i stan. Campingen heter Camp Varry och ligger på en höjd ovanför staden.

Camping Karlovy Vary
FREEDOM på camping i Karlovy Vary

Läs mer om Karlovy Vary-regionen

Karlovy Vary-regionen i Tjeckien är en fantastiskt fin region där det mesta handlar om spa och wellness. Dessutom finns gott om pampiga slott och borgar, samt en del andra intressanta sevärdheter som till exempel glasbruk, museum över spriten Becherovka eller inspelningsplatser från en av James Bond-filmerna.

Här kan du läsa mer om sparegionen och om platser du kan besöka med utgångspunkt från ditt hotell i Karlovy Vary:

Loket i Karlovy Vary
Den fina staden Loket med sin borg och sin snälla drake
Alla våra bästa tips om Tjeckien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev