Meny Stäng

Framme i Tjeckien – camping Konopiste i Benesov

Annons

Nu har vi kommit till Tjeckien och till camping Konopiste i Benesov. Vi kom hit i förrgår, och hittills har vi bara sett sammanlagt två husbilar. I Tyskland och Italien kryllade det av husbilar, var är de nu? Är det ingen som vågar åka hit, till Tjeckien? Och tjeckerna själva, campar de inte?

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Tjeckerna campar

Jodå, tjeckerna campar! De har tält, hyr stuga eller kånkar runt på de mest intressanta versioner av små skrangliga husvagnar från 60-talet. En silvrig favorit stod på vår camping igår, vi bifogar en bild på den!

Camping Konopiste

Igår stod vi på en camping i Konopiste i Benesov, strax söder om Prag. Det var en ganska enkel men hel ok camping. Idag har vi flyttat oss till en lite dyrare camping närmare Prag som heter Sokol. Den utlovade poolen liknar visserligen mer ett utomhusbadkar, men i övrigt är det en utmärkt camping med personal som pratar engelska.

Peter och jag lyckades också smita iväg en stund på dan och ta varsin Pilser Urquell och en god sallad i en mysig restaurang i en park här utanför. Imorgon ska vi försöka ta oss in till centrala Prag med lokalbuss och tunnelbana. Eftersom vi hört av våra vänner i Sverige att ett förskräckligt oväder drar förbi Polen just nu håller vi väl oss i Tjeckien några dagar innan vi fortsätter mot Polen …

Förra inlägget om husbilsresan 2009: Italien – Österrike med husbil

Camping Tjeckien
Alla våra bästa tips om Tjeckien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev