Meny Stäng

Bo på slott i Tjeckien – en natt på Liblice

Vi har precis provat att bo på slott i Tjeckien. Vi flög från Stockholm till Prag och därifrån var det bara en timme med bil för att komma till slottet Liblice. Här har vi kunnat njuta av god mat och spa. Inget dumt sätt att spendera en torsdagskväll!

Liblice – ett Slott i Tjeckien

Att plötsligt komma fram och kliva in i ett slott i Tjeckien kände nästan overkligt. Vi var ju nyss hemma i vår husbåt! Den här miljön älskar Helena och jag, så vi började fota redan innan vi skulle skriva in oss. Läs gärna mer om Liblice på slottets webbsida.

Jag trivs här

Bo på slott i Tjeckien – vårt rum

Sedan var det dags att ta trapporna upp till vårt STORA rum och byta om till middag.  Vi had minst sagt gott om plats, och dessutom ett stort och bra badrum. Vilken lyx att få bo såhär!

Härligt att bo på slott i Tjeckien!
Härligt att bo på slott i Tjeckien!

Middag i slottsrestaurangen

Salongen vi skulle äta i var pampig, med riktig slottskänsla. Vi serverades pumpasoppa till förrätt och till huvudrätt blev det gås, kål och potatiskaka.  Även dessert, vin, kaffe och whiskey gick ner utan problem.

De här central- och östländerna låter en inte att gå hungrig från bordet, och nu kändes det som att vi knappt skulle kunna resa oss. Men det gjorde vi förstås! Klockan var strax efter åtta på kvällen och vi hade en bokning i slottets spa.

Slott Liblice
Slottsrestaurangen
En fantastiskt god pumpasoppa
En fantastiskt god pumpasoppa
Fågel är gott
Gås med kål och potatiskaka – gott!

Wellnes

Vad är wellness i Tjeckien? Vi blev visade till ett spa med bastu, bubbelbad och relaxrum, som vi fick ha helt för oss själva. Det här blev bättre än vad jag hade trott. Det var nog första gången i år som jag verkligen kom ner i varv. Vi höll inte på att komma därifrån eftersom vi somnade halvt om halvt somnade på de bekväma britsarna efter poolbadet … Idag fortsätter våra äventyr i Tjeckien, missa inte det!

Spa Tjeckien
Spa Tjeckien
Liblice spa

Härlig start på resan

Vi har haft en bra torsdag och en bra start på ”tour julmarknader”. Idag börjar det på riktigt och vi rapporterar förstås under resans gång. Happy Friday önskar vi!

Stuckaturer och vackra målningar
Stuckaturer och vackra målningar överallt

Denna resa är en pressresa. Bilderna, texterna och åsikterna är som vanligt våra egna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev