Meny Stäng

Jobb, kaniner och besök på Café Opera

Då var det fredag igen vänner! Även om det kan förefalla som att vi minglar runt på väldigt många roliga event så består de flesta av våra dagar av vardag och jobb. Därför bjuder vi denna vecka några foton från vår dagliga till jobbet-promenad. Och okey, det blir några foton från ett event på Café Opera också!

Djur på vägen till jobbet

Jag (Helena) promenerar till jobbet varje dag, och Peter går nästan alltid med mig. Vi bor någorlunda centralt i Stockholm (egentligen i Solna, men på gränsen till Stockholms stad) och promenerar till Torsplan, i den nordvästra delen av Vasastan. Om du undrar hur det gått med Peters knän förresten så är det inte bra. Han har varit hos en ortoped och väntar nu på tid för att ta blodprov.

promenad

Man skulle kunna tänka sig att vi inte ser så mycket djur längs vägen till mitt jobb, men det är helt fel. Vi startar i Pampas marina och där ser vi nästan alltid änder, svanar eller kanske ”vår” häger.

Svan

Vi fortsätter sedan längs Karlbergssjön och här kryllar det verkligen av kanadagäss just nu. För tillfället är det så mycket kanadagäss att man får väja både för dem och deras gräsfärgade bajskorvar på trottoaren. Här finns för övrigt också gott om ekorrar. De är för snabba för min kamera när de kilar snabbt över vägen dock …

kanadagäss

När vi sedan fortsätter under Pampaslänken/Klarastrandsleden för att komma in i Vasastan ser vi alla kaniner som bor där under. Varför de bor där är lite oklart, men så vitt vi vet har de bott där i decennier. Ibland kan man läsa om problemet med kaniner som förökar sig hejdlöst i Stockholm och Solna. Samtidigt tycker nog många att de där ”skadedjuren” är söta och man ser av och till att de har hö, salladshuvuden och morötter där under bron …

kanin
kanin Stockholm

Efter ungefär 35 minuters promenad är vi framme vid mitt jobb på Torsplan, och den mest intressanta synen där just nu är det första av de två ”Norra tornen”. Det finns alltså inte bara djur och natur i Stockholm, utan också lite storstadskänsla. Om du nu började tvivla!

Norra tornen

Event på Café Opera

Igår kväll minglade vi också på ett event på Café Opera, som arrangerades av Dolomiterna. Dolomiterna är den del av Alperna som ligger i norra Italien, och vi har länge varit sugna på att resa hit. När vi kom till Val Gardena i somras blev det inte alls som tänkt, men precis som vi skrev då så vill vi gärna ge området en ny chans. Vi inledde gårdagskvällen med en öl på Brasseriet, som ligger precis vid Café Opera (på sjösidan). Fantastisk fin lokal!

Brasseriet

Därefter lyssnade vi på en presentation om Dolomiterna på Terrassen på Café Opera. Vi fick se riktigt fantastiska naturbilder med berg, vattenfall och cykelleder. Så ja, vi är sugna på att se mer av det här området! Det blev också lite italiensk buffé med bland annat vitello tonnato (kalvkött med tonfisksås), lax och kronärtskocka. Väldigt gott! Vilka erfarenheter har du av Dolomiterna?

Vad har varit bäst under din vecka?

Nyhetsbrev
italiensk buffé

Missade du förra Happy Friday? Läs Att hitta frack och långklänning till festen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev