Annons

När vi lämnade campingen vid Gardasjön undrade tjejerna i receptionen oroligt om vi hade någon reservation vid Venedig. Det hade vi ju inte och eftersom de såg så bekymrade ut blev vi ju lite oroliga. Men det var inga problem!

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Campeggio Venezia

På Campeggio Venezia fanns gott om platser. Måste också säga att campingarna här i Italien är väldigt olika! På vissa är det Miniclub och ”It is nice to be happy”-sånger vid poolen så att man känner sig förflyttad till en charterresa på Kanarieöarna. På andra är det unga backpackers som kokar konserver på ett spritkök och dricker vin i gräset. Campeggio Venezia lutade mer åt den senare varianten, även om där också fanns många husbilar.

Lokalbuss till Venedig

Dagen efter vi att kom tog vi lokalbussen till Venedig. Efter att ha väntat i en timme var det en kort resa i kompakt trängsel. Peter och jag har varit i Venedig, men vi ville gärna visa staden för killarna. Vi fick precis samma intryck den här gången som förra; fantastiskt vacker arkitektur, dyr äcklig mat och god glass. Vi orkade inte köa för alla sevärdheter, men var inne i Dogepalatset där vi också var nere i fängelsehålorna (där Peter lyckades stänga in oss andra bakom galler…).

Vi tog också en lunch bestående av varsin (liten, tunn och seg) pizza, varsin öl till mig och Peter och två 33 cl cola till killarna. Det slutade på den nätta summan 800 SEK… Nu har vi förflyttat oss vidare till en camping högre upp vid Adriatiska havet. Vi dricker som vanligt vin och bubbel varje dag, men har man husbil så måste man ju hålla klassen …

Fängelset i Doge-palatset
Fängelset i Doge-palatset
Alla våra bästa tips om Italien. Klicka på bilden!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev