Meny Stäng

Storm och hagel i Italien – mitt i sommaren

Vädret här i Italien är fullständigt oförutsägbart! När vi vaknade i morse var det strålande sol, och vi åkte som planerat till Linate-flygplatsen i Milano för att hämta Billies kusin Pontus. Senare blev det storm med hagel …

Twittra
Dela
Dela
Pin
Dela
Dela

Utmaningar längs vägen

En hel del utmaningar på vägen i form av att GPS:en ibland får för sig att berätta att man ska svänga först samma sekund som man ska … just det, svänga. Och när man hamnar fel är det inte bara krångligt att ta sig tillbaka, man måste dessutom ofta passera betalstationerna en gång extra, som bonus.

I en av betalstationerna bildades dessutom kö eftersom man skulle betala i en automat och det tog tid för många att betala. Italienarna gillar inte att vänta, och när den stackaren som står först i kön svettas för att försöka förstå betalautomaten hänger sig alla bakom på tutan … Det blir ju så mycket lättare då, eller hur?

Hagel

Det var i alla fall inga problem att hämta Pontus, och när vi till slut kom tillbaka till campingen var det äntligen dags att få slänga sig i poolen! Vi badade och solade en stund och sedan kom … haglet! Ingen av oss har någonsin sett så enorma hagelkorn förut, nästan som golfbollar!

Grannarna skyddade sig mot haglet med utemöblerna och folk samlade ihop haglet i högar och fotograferade. Några minuter senare började det … blåsa. Och när det blåser här så blåser det inte lite. Då blåser det så att förtälten viker sig och utemöblerna åker iväg. Och sen … blev det sol igen.

Hagel i Italien
Grannarna skyddar sig mot haglet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev